fr

App4You

App4You_Home

App4You is het nieuwe gratis, digitale platform waarop vrijwilligers en hulpbehoevenden elkaar vinden.

Verzekeraar Ethias en dochteronderneming, IT-bedrijf NRB, zetten hun digitale expertise in om een bijdrage te leveren tijdens deze ongeziene situatie. Het is meer dan een samenwerking binnen een bedrijvengroep, het is een heus dreamteam dat in een tijdspanne van slechts enkele weken een innovatief, digitaal platform wist te realiseren. Bovendien krijgen alle vrijwilligers automatisch de nodige verzekeringen.

#SamenSterk

Eén letter, maar eveneens een wereld van verschil: solitair en solidair. Twee contrasterende begrippen die in deze tijden als vanzelf samensmelten. Ook bij Ethias richten we ons op wat er echt toe doet: klaarstaan voor elkaar, ook al is dat vanuit ‘ons eigen kot’. App4You is een online platform waarop vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben zich kunnen aanmelden. Vraag en aanbod worden automatisch gekoppeld, waarna de verschillende partijen een melding krijgen.

Het platform is open voor iedereen en volledig gratis, net als de bijhorende verzekeringen Burgerlijke Aansprakelijkheid en Lichamelijke Ongevallen waarvan Ethias de premie voor haar rekening neemt.

Is er een match?

Dan kan de vrijwilliger offline te hulp schieten. De mogelijkheden zijn vanzelfsprekend opgesteld met de veiligheidsrichtlijnen indachtig. Enkele opties zijn: boodschappen doen, naar de apotheek gaan of les/ coaching op afstand geven.

Ethias-werknemers als geëngageerde vrijwilligers

App4You is slechts een element in het globale pakket van steunmaatregelen dat Ethias uitrolt. Ze steunt organisaties die zich in het heetst van de strijd bevinden, zoals het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen. Bovendien zijn er talrijke gratis uitbreidingen toegekend aan de verzekeringsdekkingen van gezondheids-, onderwijs-, en publieke sector.

Ethias hecht dan ook veel belang aan waarden als solidariteit, engagement en empathie. Haar werknemers volgen haar daar volledig in. Daarom zijn zij samen met de werknemers van NRB de ambassadeurs van App4You.

De ongeveer 3500 medewerkers zijn de eersten die de kans kregen om zich als vrijwilliger te registreren. Met succes!

Hulp bij afstandsonderwijs

Nu er door het coronavirus overgestapt wordt op digitaal onderwijs, willen de ambassadeurs van Ethias en NRB graag uitleg geven over bijhorende technologische nieuwigheden. Zij hebben de nodige kennis om zowel leerkrachten als leerlingen wegwijs te maken bij het gebruik van verschillende systemen van videoconferentie. Ook het verduidelijken van nieuwe leerstof kan deel uitmaken van het aanbod van diensten via de app. Andere vrijwilligers met kennis van zaken worden vanzelfsprekend eveneens uitgenodigd om deze dienst aan te bieden. Dit kan via de optie: “Ik geef je les op afstand.”

100% digitaal, uiterst veilig en eenvoudig

Met de website App4You brengen we mensen virtueel met elkaar in contact. Want digitaal is nu de veiligste manier van connecteren. De samenwerking met NRB heeft ook deze keer haar vruchten afgeworpen: in minder dan drie weken wisten we dit platform te lanceren. Het resultaat is een toegankelijke website waarop hulpbehoevenden zelf hun vraag en vrijwilligers zelf hun aanbod kunnen plaatsen en opvolgen. Veilig, snel, duidelijk en flexibel!

Philippe Lallemand, CEO “Met de creatie van dit platform streefden we een dubbel doel na. Enerzijds de samenleving ondersteunen vanuit de waarde die we hechten aan maatschappelijke betrokkenheid, en anderzijds zo aantonen dat we op een snelle en wendbare manier kunnen reageren in het geval van wijzigende omstandigheden. Op die manier benadrukken we onze strategische keuze als directe en digitale verzekeraar.”

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer