fr

Assurpharma

Het elektronisch doorsturen van uw kosten voor geneesmiddelen via de apotheker. De dag van de aankoop van de geneesmiddelen wordt het kostenattest automatisch doorgestuurd naar Ethias.

Dit systeem, dat zowel van toepassing is voor onze contracten “Gezondheidszorgen” als “Arbeidsongevallen” en dat het resultaat is van een partnership tussen verzekeraars en apothekers, heeft als doel de terugbetaling van de farmaceutische kosten te vergemakkelijken door de verzending van de BVAC-attesten via elektronische weg mogelijk te maken.

Concreet zal de verzekerde voor alle dossiers “gezondheidszorgen” of “arbeidsongevallen” waarin wij tussenkomst verlenen een barcode ontvangen die hij bij zijn aankopen aan de apotheker moet tonen. Door het gebruik van deze barcode stemt hij ermee in dat de apotheker ons de BVAC-attesten bezorgt via elektronische weg. Bij ontvangst van deze gegevens zullen wij de geneesmiddelen terugbetalen overeenkomstig de termen van de geldende verzekeringsovereenkomst.

Aflevering van de barcode: de barcode wordt aan het slachtoffer bezorgd na ontvangst van de ongevalsaangifte.

In arbeidsongevalllen, wanneer de werkgever ervoor gekozen heeft om Ethias geen ontvangstbevestiging te laten versturen naar het personeel, dan is het de werkgever zelf die het akkoord zal ontvangen. De werkgever zal op zijn beurt die bevestiging moeten overmaken aan het slachtoffer van het arbeidsongeval.

Het ASSURPHARMA-systeem is een nieuwe stap in een initiatief van Ethias om de administratieve formaliteiten te beperken en de toegang tot de terugbetaling van de medische kosten te vergemakkelijken.

Ethias is de eerste verzekeraar die deze dienstverlening aanbiedt aan haar klanten. Het is dus een niet onbelangrijk voordeel voor de begunstigden en hun werkgevers.

Ontdek de andere innovaties

Een Hart voor Sport - EthiasHospi - Eco-tarieven - Ethias-KMI Preventie - Easenet PensionApplicatie Auto 24/7 - AssuKinePublialtoBegunstigde My Ethias

assurpharma
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer