fr

EthiasHospi

De voorbije jaren stonden voor Ethias in het teken van talrijke praktische innovaties, zowel voor de collectiviteiten als voor de particulieren.

Deze innovaties beantwoorden alle aan eenzelfde behoefte: een betere dienstverlening voor de verzekerden, vanuit een streven naar algemeen belang, bescherming van het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

EthiasHospi is een webplatform waarlangs elke ziekenhuisopname eenvoudig vooraf kan worden gemeld.

Via dit platform kan de verzekerde vóór zijn opname zijn medisch dossier rechtstreeks openen, zonder administratieve formaliteiten en zonder documenten af te drukken. De dienst biedt onder meer dezelfde voordelen als AssurCard, die toelaat gebruik te maken van het derdebetalerssysteem (Ethias neemt de ziekenhuisfacturen ten laste zonder dat de verzekerde een voorschot moet betalen).

EthiasHospi vertegenwoordigt een potentieel van 860.000 aangeslotenen (werknemers, ambtenaren, families). Sinds de lancering ervan in april 2012 gebeuren 20 % van de aangiftes vooraf via het platform. Hierdoor is er een sterke vermindering van het aantal "papieren" aangiftes. Begin 2015 vertegenwoordigt EthiasHospi reeds meer dan 64 % van de elektronische aangiftes.

Het platform is steeds en overal toegankelijk dankzij een eenvoudige internetverbinding en wordt eveneens geoptimaliseerd voor tablets.

 

Ontdek de andere innovaties

Een Hart voor Sport - Eco-tarieven - Ethias-KMI Preventie - Easenet PensionApplicatie Auto 24/7 - AssuKineAssurpharmaPublialtoBegunstigde My Ethias

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer