fr

Ethias Services lanceert TRUST my car: een dienst voor zekerheid én gemoedsrust bij de aan- en verkoop van tweedehandswagens onder particulieren

tmc_logo

De markt voor tweedehandsauto's in België boomt volop. Dankzij TRUST my car, aangeboden door Ethias Services, kunnen kopers en verkopers van tweedehandswagens zeker zijn van een vlotte transactie. Gemoedsrust verzekerd!

61 % van de autoaankopen zijn tweedehands auto's!

In 2020 werden in België 875.554 tweedehandsvoertuigen verkocht. Dit is
61 % van de transacties (1 431 296 inschrijvingen in totaal)! En de markt is al enkele maanden volop aan het boomen.

Transacties tussen particulieren zijn vaak interessanter dan die via een professionele wederverkoper, zowel voor de verkopers (geen commissielonen) als voor de kopers (betere prijzen, mogelijkheid om echte goede zaken te doen). In die transacties bestaat echter veel fraude en tussenpersonen vertrouwen elkaar niet altijd.

TRUST my car stelt kopers en verkopers daarom gerust door hen een platform aan te reiken dat het volgende biedt:

  • Controle van het voertuig

Deze inspectie wordt uitgevoerd in een van de 53 garages van Auto5 en is grondiger dan de wettelijke technische keuring.
De inspectie omvat niet minder dan 60 controlepunten.

  • Oplossingen bij mechanisch defect

Bij 41 % van de tweedehandsauto's die jaarlijks in Europa worden verkocht, treedt binnen de 12 maanden na aankoop een defect op.* De koper zal enkele praktische én nuttige oplossingen kunnen ontdekken om zich te beschermen in geval van een defect.

  • Beveiliging van de transactie

Dankzij de beveiligde applicatie zorgt TRUST my car voor de volledige voorbereiding van de verkoopdocumenten en voor de beveiliging van de betaling. De koper stort eerst het gevraagde bedrag op een "geblokkeerde" rekening. Als hij/zij tijdens de "fysieke" ontmoeting tevreden is over het voertuig, zal het geld onmiddellijk en onherroepelijk aan de verkoper worden overgemaakt bij de overhandiging van de sleutels.

* Bron: “Consumer market study on the functioning of the market for second-hand cars from a consumer perspective

In alle gemoedsrust een voertuig verkopen en kopen

Met TRUST my car kunnen verkopers dus een gecontroleerd voertuig aanbieden en krijgen kopers niet alleen de zekerheid van een grondig geïnspecteerd voertuig maar ook oplossingen aangereikt in geval van een mechanisch defect, wat belangrijk pluspunten zijn.

De verkoop zonder tussenpersoon stelt beide partijen ook in staat om goede zaken te doen.

En aangezien alle interacties binnen één applicatie gebeuren, zijn ze alle (ook de financiële) beveiligd!

Meer info?

  • Bezoek de website van TRUST my car en ontdek er de voordelen van onze dienst!
  • Voor meer informatie of een interviewaanvraag met een van onze deskundigen kunt u contact opnemen met onze persverantwoordelijke Serge Jacobs (com@ethias.be / 0475 0475 98 31).
  • Voor multimedia-elementen: klik hier
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer