fr

Easenet Pension

Momenteel is één Belg op vijf ouder dan 60 jaar. In 2023 zal dit één Belg op drie zijn. De pensioenfinanciering vormt dan ook een enorme uitdaging.

Ethias ontwikkelde, zowel voor de openbare als voor de private sector, innovatieve oplossingen die passen in een globale langetermijnvisie. De verschillende formules die door Ethias werden ontwikkeld, hebben bijvoorbeeld betrekking op de groepsverzekeringen, de instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening en het collectieve beheer van de reserves voor eigen rekening.

Met het oog op een optimale toegang tot deze expertise richtte Ethias bovendien Ethias Services op, een aparte entiteit die volledig gewijd is aan aanvullende diensten inzake het beheer van pensioenfondsen.

Ethias ontwikkelde daarenboven de tool, Easenet Pension, een beveiligd informaticaplatform dat een vloeiend en snel beheer van de gegevens van de pensioendossiers mogelijk maakt.

Zo beschikken de "pensioenbeheerders" van de door Ethias verzekerde collectiviteiten over geavanceerde tools om dossiers in te voeren en te beheren, statistische rapporteringen en simulaties uit te voeren en gegevens te kruisen. Tevens beschikken zij over een beveiligde interne messagerie om met de Ethias-experten te communiceren.

De nieuwe tool Ethias Publi-Plan is een verdere verfijning van het instrumentengamma inzake pensioenbeheer. De verschillende functionaliteiten van dit instrument, bestemd voor de sector van de provinciale en plaatselijke overheden, laten toe de loopbanen van deze sector te plannen en bieden de Ethias-verzekerden een globaal zicht op hun pensioenkosten/-verplichtingen.

Ontdek de andere innovaties:

Een Hart voor Sport - EthiasHospi - Eco-tarieven - Ethias-KMI PreventieApplicatie Auto 24/7 - AssuKineAssurpharmaPublialtoBegunstigde My Ethias

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer