fr

Ethias-KMI Preventie

2012 stond in het teken van talrijke praktische innovaties, zowel voor de collectiviteiten als voor de particulieren.

Deze innovaties beantwoorden alle aan eenzelfde behoefte: een betere dienstverlening voor de verzekerden, vanuit een streven naar algemeen belang, bescherming van het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Ethias ontwikkelde een gratis waarschuwings- en preventiedienst voor grote meteorologische risico's (stormen, overstromingen, sneeuw, onweersbuien...) in samenwerking met het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). 

Via deze praktische tool worden de lokale overheden die bij Ethias verzekerd zijn (stad, gemeente, intercommunale...) per sms gewaarschuwd voor risicovolle weersomstandigheden zoals stormen, onweersbuien, overstromingen, sneeuw, ijzel, enz.

Dankzij deze snelle waarschuwingen kunnen de lokale overheden de gepaste veiligheidsmaatregelen treffen. Elke sms-waarschuwing geeft een beschrijving van het voorspelde risico en verwijst automatisch naar een internetplatform met doelgerichte preventieadviezen alsook naar geavanceerde voorspellingstools (meteorologische radar, neerslagkaarten, enz.). De waarschuwingen zijn parametreerbaar naargelang het oranje/rode niveau bepaald door het KMI en het gewenste tijdstip van verzending.

Met de applicatie Ethias-KMI Preventie is een optimale preventie van de verzekerden en de burgers mogelijk, in lijn met de maatschappelijke betrokkenheid van Ethias. Het openbaar nut gaat gepaard met een financieel nut voor de volledige keten, zowel voor de lokale overheden als voor de burgers en voor Ethias, dankzij de beheersing van de schadelast.

Deze innovatieve - en nog steeds unieke - dienst ontving de DECAVI Trofee 2012 voor Innovatie.

Ontdek de andere innovaties:

Een Hart voor Sport - EthiasHospi - Eco-tarieven - Easenet PensionApplicatie Auto 24/7 - AssuKineAssurpharmaPublialtoBegunstigde My Ethias

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer