fr

De miniatuurfiguurtjes van Isaac Cordal

Petit_fonctionnaire

Isaac Cordal (Spanje, 1975) is een meester van de miniatuur en laat je nadenken over de wereld waarin wij nu leven. Cordal is bekend om zijn Cement Eclipses sculpturen die klein van formaat zijn en in meervoud geïnstalleerd worden in de openbare ruimte. Deze intrigerende en interessante sculpturen moeten prototypes voorstellen van de moderne mens in de huidige samenleving. Zij vertonen herkenbaar menselijk gedrag. Zo verbeelden zij het dagelijks leven en zijn zij een weerspiegelling van het dagelijkse nieuws en de sociale media. Actuele problematiek in de samenleving is de inspiratiebron voor deze series beelden.

De miniatuurfiguurtjes zijn reeds binnengevallen in Londen, Berlijn, Parijs, Barcelona, ​​Milaan, Malmö en recent ook in Brussel. Bij iedere stedentrip prikkelen de miniatuursculpturen de nieuwsgierigheid en voeden ze de verbeeldingskracht van de wandelaars. Als onderdeel van “Namur Confluent Culture” zijn er sinds half november een veertigtal miniatuurfiguurtjes verspreid in de straten van Namen waaronder een tiental op de gevel van het regionaal kantoor van Ethias.

Isaac_Cordal
cordal_1
Cordal_2
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer