fr

2023

Wood hub

Ethias sluit een akkoord met BPI Real Estate voor de acquisitie van het gebouw WOOD HUB

WOOD HUB kan worden beschouwd als een van de meest ambitieuze gebouwen in de Benelux op het vlak van duurzaamheid.
EYSA_Logo_Square

275.000€ om jongerenarmoede te bestrijden!

Het Ethias Impact Fund lanceert de tweede editie van de “Ethias Youth Solidarity Awards”. De Ethias Youth Solidarity Awards worden uitgereikt aan OCMW's voor projecten waarmee ze kwetsbare jongeren ondersteunen zodat ze een goede start in het leven kunnen nemen.

2022

Helexia

Energietransitie in de publieke sector: Ethias en Helexia bundelen hun krachten om de openbare instellingen op die weg te begeleiden

Vermindering van de koolstofvoetafdruk, energieautonomie en kostenbeheersing zijn vandaag grote uitdagingen voor alle instellingen van de openbare sector.
EIF

Oprichting van het Ethias Impact Fund

Met dit fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, willen we onze filantropische of liefdadigheidsacties op een impactvolle, neutrale en menselijke manier activeren.
UNPSI_Logo

Ethias ondertekent de Principes voor Duurzaam Verzekeren van de Verenigde Naties (UN PSI)

Na haar toetreding tot het UN Global Compact in 2014 en de UN PRI in 2020 is Ethias nu ook ondertekenaar van de Principes voor Duurzaam Verzekeren van de Verenigde Naties. Of het nu gaat om milieu, samenleving of goed bestuur, deze principes vormen het normenkader voor verzekeraars op het vlak van duurzaamheid.
Go_fiber

Gedaan met 'witte zones' in de Duitstalige Gemeenschap van België

De regering van de Duitstalige Gemeenschap van België, Proximus en Ethias hebben hun in mei vorig jaar aangekondigde publiek-private samenwerking bekrachtigd.
Ethias-ACC

Prix Ethias-Association des Centres culturels : Les 3 lauréats sont connus !

L’ACC et Ethias annoncent aujourd’hui les 3 lauréats du Prix-Ethias ACC 2022 dans une vidéo ! La thématique de cette année est le vivre ensemble. Les projets primés questionnent les préjugés ou tous types de discriminations avec un focus sur le public jeune.
2022_07_StratESG_3_news_partnerships_immo_durable

Ethias investeert in 3 nieuwe partnerships in duurzaam vastgoed

Ethias wil naast financiële factoren ook ESG-factoren (“Environmental”, “Social” en “Governance”) integreren in haar beleggingsbesluitvormingsproces.
2022_06_StratESG_Normes22_PBAF

Ethias wil naast financiële factoren ook ESG-factoren integreren in haar beleggingsbesluitvormingsproces.

Ethias stelt de bescherming en het herstel van de biodiversiteit centraal in haar investeringsbeslissingen. Daarom steunen we enthousiast de nieuwe standaard die PBAF heeft ontwikkeld. Het is een tool waarmee we verdere vooruitgang zullen kunnen boeken in onze aanpak.
Proximus_Ethias

De Duitstalige Gemeenschap ondertekent een protocolakkoord met Proximus en Ethias voor de uitrol van fiber op haar grondgebied

Tegen 2026 zullen 36.000 woningen en bedrijven in de Duitstalige Gemeenschap van België toegang hebben tot glasvezel.
2022_05_ESGCO2_Oasis_News

Ethias neemt een innovatieve maatregel op haar traject naar meer energiesoberheid

Ethias heeft besloten haar nationale zetels (Luik & Hasselt) te sluiten en haar medewerkers vragen van thuis uit te werken.
Copie de 2022_03_StratESG_OasisNews

Ethias investeert in het SDG Frontier Fund

Het SDG Frontier Fund, opgericht op initiatief van BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, heeft haar finale closing bereikt.
2022_04_RNF21_Oasis_News_NL

Ethias publiceert haar Niet Financieel Verslag 2021

Onze strategie omvat ook andere thema’s, zoals concrete engagementen voor het beëindigen van honger, voor toegang tot betaalbare betrouwbare, duurzame en moderne energie en voor het promoten van duurzame consumptie- en productiepatronen.
2022_04_YouthStart_Vignette_FR

8 kanszoekende Limburgse jongeren ontvangen een YouthStart- certificaat bij partner Ethias in Hasselt

Acht Limburgse jongeren hebben hun eigen project en bijbehorend ondernemingsplan voorgesteld bij de Vlaamse hoofdzetel van Ethias in Hasselt.
ethias

Balans 2021: Ethias, een resoluut menselijke verzekeraar!

Dankzij haar anticipatievermogen en haar veerkracht heeft Ethias het jaar 2021 kunnen afsluiten met een bevredigend resultaat, in lijn met haar prognoses ondanks een bijzonder moeilijke context.
2021_10_EYSA_Oasis_News

Solidarity Awards: de laureaten zijn bekend

Via zijn Ethias Youth Solidarity Awards kent Ethias 450.000 euro toe aan 18 Belgische OCMW's om hen te helpen in de strijd tegen jeugdarmoede.
Vignette Corpo

Ethias sluit zich aan bij drie klimaatinitiatieven en versterkt haar rol als duurzame verzekeraar

Ethias zet haar klimaatambities kracht bij door zich te engageren voor drie klimaatinitiatieven: “Belgian Alliance for Climate Action” (BACA), “Climate Action 100+” en “Partnership for Biodiversity Accounting Financials” (PBAF).
Potence Ethias

1500 alcoholgeldispensers voor de onderwijssector om een veilig voorjaar te garanderen

Na de financiering van 1000 pc’s voor de meest kwetsbare leerlingen zal Ethias nu hygiënemateriaal bezorgen aan de schoolinstellingen.
Top_Employer__in

Ethias behaalt certificaat “Top Employer 2022” in België

Ethias behaalt certificaat “Top Employer 2022” in België
2020_03_PhotosAmbiance_004

Ethias blijft de Belgische samenleving ondersteunen en investeert in 3 nieuwe economische herstelplannen

Sinds het begin van de coronacrisis heeft Ethias een uitgebreid actieplan opgezet om haar medewerkers, haar klanten en de Belgische samenleving als geheel te beschermen.
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer