fr

Zachte mobiliteit

Ethias, partner van Blue-bike sinds 2014

Blue_Bike_Logo

Ze zijn u wellicht al opgevallen: de blauwe Blue-bike fietsen die u kan huren in de onmiddellijke omgeving van de NMBS-stations. Omdat onze verplaatsingen in de toekomst meer dan ooit ‘multimodaal’ zullen zijn (mix van bus, trein en fiets), steunt Ethias dit Blue-bike project ten volle: de stad doorkruisen per fiets is immers milieuvriendelijk, sportief, snel en handig! Stapt u van de trein, kies dan voor de ecologische blauwe tweewieler om uw eindbestemming te bereiken! Moet u daarna weer richting station? Ook dan is de fiets het ideale transportmiddel om te ontsnappen aan het drukke wegverkeer.

Ethias biedt alle Blue-bike gebruikers een gratis bijstandsverzekering bij pech met een Blue-bike fiets.

Heeft u pech met een Blue-bike?

Indien u reeds te ver bent om te voet terug te gaan, kan u gebruik maken van de gratis Blue-bike bijstand van Ethias.

Wat houdt dit in?

Deze verzekering dekt de Blue-bike bij een ongeval of een mechanisch defect, maar ook de fietser en dit, in België, vanaf het afhaalpunt van de Blue-bike.

Bijstand voor fietsen:

In het geval van een mechanisch defect of beschadiging van de Blue-bike door een verkeersongeval organiseert en betaalt Ethias Assistance, na eenvoudige telefonische oproep, de sleping naar het plaatselijke fietsafhaalpunt.

Bijstand voor personen:

  • Bij sleping van de Blue-bike ten gevolge van een mechanisch defect of een verkeersongeval:

organiseert en betaalt Ethias Bijstand eveneens de terugkeer van de fietser van de plaats waar hij zich bevindt naar het fietsafhaalpunt.

  • Indien de fietser, ten gevolge van een verkeersongeval tijdens een tocht met een Blue-bike in België, verwondingen heeft opgelopen die een ziekenhuisopname vereisen (gerechtvaardigd door een medisch certificaat):

betaalt Ethias Assistance het vervoer van de verzekerde van de plaats van het ongeval naar het ziekenhuis, alsook zijn terugkeer naar huis na zijn ontslag uit het ziekenhuis.

Meer info over Blue-bike en de plaatsen waar u de Blue-bikes kan vinden: www.blue-bike.be.

blue_Bike_gare
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer