fr

Betrokken leveranciers

Ethias hecht een groot belang aan de keuze van haar leveranciers en geeft hierbij voorrang aan het opbouwen van langetermijnrelaties.

Naast de evidente begrippen van prijs-kwaliteitverhouding eist Ethias van haar leveranciers de naleving van de principes van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), waaronder de formele uitsluiting van kinderarbeid en het absolute respect van de syndicale vrijheid. Dit engagement werd geformaliseerd in een gedetailleerde overeenkomst die de leveranciers moeten aanvaarden en toepassen.

Het aankoopbeleid beoordeelt eveneens de kwaliteitscriteria vanuit milieuoogpunt door rekening te houden met de volgende aspecten: energiebesparing, recyclage, gebruik van recycleerbaar materiaal en verbruik. Het begrip "globale aankoopprijs" staat centraal in ons aankoopbeleid.

Bepaalde producten, zoals koffie, zijn uitsluitend afkomstig uit de eerlijke handel en dragen het keurmerk Max Havelaar. De personeelsrestaurants geven voorrang aan streekproducten, slow food, gezonde en biologische producten van kleine lokale producenten.

Ethias schakelt ook zo vaak mogelijk beschutte werkplaatsen in voor de uitbesteding van verschillende diensten (vzw La Lumière, Campus De Regenboog).

Aankoopbeleid

Ethias volgt een welomschreven en specifiek aankoopbeleid.

De raadplegingen verlopen als volgt:

  • Offerteaanvraag opgesteld volgens lastenboek met welomschreven keuzecriteria
  • Analyse van de ontvangen offertes op basis van de selectiecriteria
  • Toekenning van de aanbesteding aan een welgekozen leverancier
  • Contract opgesteld tussen Ethias en leveranciers met het lastenboek, de overeengekomen prijs, de facturatie- en leveringsmodaliteiten.

Alle leden van het aankoopteam verbinden zich ertoe het aankoopbeleid bij Ethias, de gedragscode en de ethische waarden van de onderneming na te leven.

In een streven naar transparantie, mededinging en kostenbeheersing stimuleert Ethias de rotatie van haar leveranciers.

U wenst uw onderneming bekend te maken?

Aarzel niet om een presentatie van uw maatschappij, samen met uw motivering om bij te dragen tot de engagementen van de onderneming, te sturen naar directvendors@ethias.be.

Download de informatiebrochure.

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer