fr

Een vertrouwenspartner

Voor Ethias is de vertrouwensrelatie met al haar stakeholders van primordiaal belang.

In de wereld van vandaag, die geconfronteerd wordt met grote ecologische en maatschappelijke uitdagingen, zijn de zuiver financiële aspecten niet langer voldoende voor de langetermijnvisie van een onderneming.

Trouw aan haar waarden werkt Ethias reeds vele jaren aan een dynamisch en overlegd beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dat toonaangevend is op de verzekeringsmarkt.

Zo ontving Ethias reeds 5 Innovatietrofeeën, waarvan 3 op het vlak van MVO (de waarborg “Een Hart voor Sport”, de meteorologische waarschuwingsdienst “Ethias-KMI Preventie” en de tool “Publi-Plan”). Ethias was ook de eerste – en tot op vandaag enige – verzekeraar die het Sociaal Label (in 2003) en het Gelijkheid-Diversiteitslabel (in 2007) heeft ontvangen.

Rechten van de Mens

  • Promotie en naleving van de bescherming van het internationaal recht m.b.t. de Rechten van de Mens op haar competentiedomein

Recht op arbeid

  • Naleving van het recht op vereniging en erkenning van het recht op collectieve onderhandeling;
  • Afschaffing van alle vormen van dwangarbeid;
  • Afschaffing van kinderarbeid;
  • Afschaffing van discriminatie inzake tewerkstelling en beroep.
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer