fr

Ethias wordt beloond voor sociaal engagement: “We gaan nog verder”

2019_05_RapportNonFinancier_CorpoVignette

Ethias engageert zich elke dag voor een betere wereld, die rechtvaardiger, ecologischer, billijker en socialer is. Daar krijgt ze nu erkenning voor met de 1e DECAVI trofee voor maatschappelijke betrokkenheid. Meer dan een verzekeraar is Ethias een partner die een toegevoegde waarde weet te creëren voor de samenleving. Dit doet ze door een antwoord te bieden op maatschappelijke problemen als klimaatverandering, armoede en psychosociale risico’s.

Hoe werkt Ethias concreet aan een duurzame toekomst?

  • Als vertrouwensvolle verzekeraar. Ethias ontwikkelt verzekeringsproducten met duurzame impact zoals een specifiek tarief voor groene voertuigen of de verzekering Ethias Bike & More voor (elektrische) fietsen en meer. Ethias is bovendien een "fygitale” verzekeraar die persoonlijke en digitale kanalen combineert. Daardoor garandeert ze een optimale nabijheidsrelatie met haar verzekerden.
  • Als duurzame onderneming. Ook de bescherming van het milieu is voor Ethias als onderneming uiterst belangrijk. Door onder andere het belonen van carpoolen en het promoten van fietspendelen heeft ze in 2018 haar CO2-uitstoot al met 4% kunnen doen dalen.
  • Als verantwoordelijke investeerder. Ethias beschikt sinds 2005 over een ethische investeringscode, die jaarlijks wordt herzien. Zo promoot ze ook verantwoorde beleggingen ter bevordering van de sociale economie in onder andere ziekenhuizen, zorgcentra en wetenschappelijk onderzoek.

Toekomstige uitdagingen vragen om nog meer engagement

In 2020 zal Ethias haar sociaal engagement nog verder uitbreiden. Ethias is sinds 2006 lid van het Global Compact van de Verenigde Naties en zal vanaf volgend jaar haar acties richten op 3 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN:

  • Armoedebestrijding
  • Nog meer inzetten op investeringen die de klimaatverandering tegengaan
  • Toegang tot gezondheid voor alle leeftijden

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit verankerd in alles wat we doen. Al 100 jaar lang. Maar we gaan steeds verder door in te spelen op de maatschappelijke en klimatologische uitdagingen die de mens te wachten staan. Als bedrijf en door middel van onze producten en diensten zetten we continu in op wat nodig is voor een duurzame toekomst.”

Philippe Lallemand, CEO.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als levenswijze

Maatschappelijke verantwoordelijkheid maakt al 100 jaar deel uit van het DNA van Ethias. De onderneming werd opgericht in 1919 om lokale openbare besturen in het hele land te beschermen. Precies een eeuw later beloond worden met de 1e DECAVI trofee voor maatschappelijke betrokkenheid is dan ook een mooie erkenning.

Sinds 2003 wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Ethias bovendien ondersteund door een paritair Ethisch Comité. Dit comité ondersteunt de ontwikkeling, monitoring en evaluatie van de MVO-aanpak in al onze activiteiten.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer