fr

Ethias tekent het charter "Women in finance"!

Logo_WomenInFinance_color

De strijd voor gendergelijkheid is al lang geen exclusieve vrouwenkwestie meer. Alsmaar meer bedrijven zijn zich bewust van de meerwaarde van vrouwelijk talent op de werkvloer, een rijkdom die ook rechtstreeks wordt weerspiegeld in de goede resultaten van bedrijven. Maar er is nog veel werk aan de winkel en daarom wil de financiële sector extra inspanningen leveren om gendergelijkheid te bevorderen.

Op 17 juni e.k. kregen de ondernemingen van de sector de gelegenheid om het charter "Women in finance" te ondertekenen.

Uiteraard was Ethias als "maatschappelijk verantwoorde verzekeraar" hierop aanwezig zijn om zich voor deze diversiteitsthematiek te engageren!

Trouw aan haar DNA heeft Ethias zopas via het Ethisch Comité bevestigd dat zij haar diversiteitsbeleid nieuw leven wil inblazen.

Onze CEO neemt dit engagement ter harte en tekende op 17 juni alvast het charter "Women in finance"!

Want om betere bedrijven te worden, is het essentieel dat mannen en vrouwen samenwerken om een inclusieve bedrijfscultuur te bevorderen en vrouwelijk talent te laten bloeien. Het charter "Women in finance" is een realisatie van de financiële sector (Belgisch Financieel Forum) en verschillende instellingen die "Women in Finance Belgium" opgericht hebben. Zo worden financiële organisaties verenigd, wordt genderdiversiteit bevorderd en kunnen best practices worden gedeeld.

Het event "Gender in Finance: Why Diversity Matters" op 17 juni, waarop de bedrijven het charter ondertekenden, werd georganiseerd door het Financieel Forum Brussel en en ging door in het Auditorium van de Nationale Bank van België.

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer