fr

Fitch bevestigt de versterking van Ethias

Het noteringsagentschap Fitch heeft zopas de IFS-rating (“Insurer Financial Strength”) van Ethias nv geüpgraded van BBB+ (Good - outlook positive) naar A- (Strong - outlook stable).

Die rating weerspiegelt de beoordeling van de financiële soliditeit van Ethias.

Fitch benadrukt in zijn persbericht dat de terugbetaling van de seniorlening voor EUR 278 miljoen door Vitrufin en de volledige overdracht van de resterende “FIRST A”-portefeuille de afsluiting zijn van een actieplan dat het mogelijk heeft gemaakt om de kapitalisatie van Ethias nv, haar financiële flexibiliteit en haar ALM-beheer (Asset & Liability Management) te versterken.

Philippe Lallemand, CEO van Ethias nv: “Met deze notering A- staat Ethias terug op een ratingniveau dat vergelijkbaar is met dat van vóór de financiële crisis in 2008. Deze evolutie illustreert de aanzienlijke inspanningen van al onze medewerkers en de naleving van onze verbintenissen. Dit is uitstekend nieuws dat de efficiëntie van ons businessmodel bevestigt en zal bijdragen tot de uitrol van ons strategisch plan 2019-2023, dat Ethias moet positioneren en versterken als de nr. 1 verzekeraar van de Openbare Sector, de nr. 1 Directe verzekeraar en de nr. 1 Digitale verzekeraar”.

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer