fr

Ethias erkend voor initiatieven in strijd tegen Covid-19

DECAVI reikt eerste ‘Pandemie’ Verzekeringstrofee uit aan Ethias, dat meteen een volgend initiatief aankondigt: teleconsultaties via een gratis, beveiligde tool.

2020_10_CorpoVignette_DecaviPandemie_NL_v002

Ook voor de verzekeringssector is 2020 geen normaal jaar. Dat is onder andere te merken aan de toevoeging van een extra ‘Pandemie’ award aan de Verzekeringstrofeeën van DECAVI. Ethias sleepte die award gisteren in de wacht. De jury, die bestond uit experts uit de sector, prees Ethias voor alle ondersteunende initiatieven waar de verzekeraar tijdens de gezondheidscrisis haar schouders onder zette: van materiële steun voor ziekenhuizen over gratis extra verzekeringsdekking voor vrijwilligers en sporters tot de ontwikkeling van nieuwe tools. Recentste initiatief: de lancering vandaag van Care4You, een beveiligde teleconsultatietool die zorgprofessionals gratis ter beschikking hebben. 

Op woensdag 28 oktober werden traditiegetrouw de DECAVI-prijzen uitgereikt voor de beste initiatieven in de verzekeringssector. Door de COVID-19-crisis moesten de organisatoren hun concept herzien: geen cocktailparty, geen glitter en glamour dit jaar, maar een volledige online ceremonie. De gezondheidscrisis zelf kwam ook uitgebreid aan bod. DECAVI wilde immers aandacht schenken aan de vele initiatieven die de sector heeft ondernomen om het virus te bestrijden en om personen in nood te helpen. De nieuw in het leven geroepen onderscheiding, de “DECAVI Pandemie”, ging naar Ethias.

Van maskers over laptops tot een nieuw teleconsultatieplatform

"De initiatieven die Ethias als antwoord op deze ongeziene gezondheidscrisis heeft genomen, omhelzen vier domeinen: we willen hulp bieden aan de Belgische samenleving, aan de verzekerden, aan de Belgische bedrijven en aan onze medewerkers", legt Philippe Lallemand, CEO van Ethias, uit. Ethias heeft naast de traditionelere hulpverlening, zoals financiële steun aan het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen, ook basishygiënemateriaal geleverd aan de sport- en cultuursector (maskers, alcoholgeldispensers) en duizend laptops aan scholen bezorgd. Maar de verzekeraar trok ook voluit de innovatieve kaart met de creatie van App4You, een digitaal platform om vrijwilligers en mensen in nood in contact te brengen.

In dezelfde filosofie lanceert de verzekeraar vandaag Care4You, een volledig gratis teleconsultatiedienst via videoconferentie, die zorgprofessionals gratis ter beschikking hebben. Met deze nieuwe dienst wil Ethias ervoor zorgen dat patiënten in contact kunnen blijven met hun arts, zonder hun consultatie uit te moeten stellen uit angst voor besmetting met het coronavirus. Philippe Lallemand: "Dit nieuwe initiatief sluit volledig aan bij onze ambitie om de ‘partner van uw dagelijkse leven’ te zijn. Ethias is een van de oudste ondernemingen in België. We hebben het voorrecht te kunnen rekenen op het vertrouwen van meer dan een miljoen Belgen. Ik ben van mening dat het onze plicht is om in een crisissituatie zoals we die vandaag kennen, onze steun te tonen door daadkrachtig te handelen.

Concrete initiatieven om het virus te helpen indijken

De DECAVI-jury was onder de indruk van Ethias’ innovatieve spirit en van de concrete oplossingen die de verzekeraar aangereikt heeft om de gezondheidscrisis te helpen doorstaan. Ook op vertrouwd terrein heeft Ethias haar initiatieven naar een hoger niveau getild om verzekerden die getroffen werden door de crisis te kunnen helpen. Zo werd de verzekering van de meer dan 1,3 miljoen sportievelingen die aangesloten zijn bij een sportvereniging verzekerd door Ethias gratis uitgebreid, met als doelstelling om de conditie op peil te helpen houden ondanks het stopzetten van trainingen en competities. Ook in de ziekenhuizen werden alle vrijwilligers gedekt door een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en arbeidsongevallen.

Philippe Lallemand plaatst de inspanningen van Ethias graag in hun context: "Namens alle Ethias-teams ben ik bijzonder trots op deze prijs. Maar het coronavirus heeft intussen al aan meer dan 11.000 van onze medeburgers het leven gekost: laten we dus vooral bescheiden, rustig en solidair blijven. Ik wil deze prijs dan ook graag opdragen aan allen die dagelijks tegen het virus strijden: zorgpersoneel, artsen, onderzoekers, maar ook iedereen die de huidige maatregelen nauwgezet toepast en op die manier de verspreiding van het virus helpt in te perken.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer