fr

Onze nieuwe hospitalisatieverzekering komt tegemoet aan de wens van 1 op de 2 Belgen!

2020_06_HospiQuality_CorpoVignette_v001

De COVID-19-crisis heeft het belang van een kwaliteitsvolle hospitalisatieverzekering nog versterkt. Je volledig kunnen concentreren op je herstel en niet hoeven te denken aan hoeveel je ziekenhuisfactuur zal bedragen, zorgt voor meer gemoedsrust in dit soort onzekere, gevoelige tijden. Ethias wil gezondheidszorg toegankelijk maken en betaalbaar houden voor iedereen.

Daarom lanceert ze Hospi Quality: een goedkopere en toch kwaliteitsvolle hospitalisatieverzekering.

1 Belg op 2 vindt een eenpersoonskamer niet altijd nodig

Voor 61% van de Belgen is het evenwicht tussen prijs en dekking doorslaggevend bij het kiezen van een hospitalisatieverzekering. 51% vindt een eenpersoonskamer niet altijd nodig. Dat blijkt uit een studie die onderzoeksbureau Listen uitvoerde in september 2018 (bij een representatieve groep van 1000 Belgen). Hospi Quality is een hospitalisatieverzekering op maat van hun behoeften. 

Bij Hospi Quality zijn de medische kosten in geval van een verblijf in een tweepersoonskamer gedekt, zonder toepassing van een vrijstelling. Hospi Quality voorziet in de terugbetaling van uw medische kosten gedurende 30 dagen voor tot 90 dagen na de ziekenhuisopname. In geval van een van de 33 opgesomde ernstige ziektes voorziet de verzekering eveneens in de terugbetaling, zonder dat een ziekenhuisopname nodig is. Voor het nieuwe product Hospi Quality betaalt men gemiddeld zo’n 40% minder dan voor Hospi Quality+, de andere hospitalisatieverzekering van Ethias. Deze werd in februari nog tot “Gekozen Product van het Jaar 2020” gekroond en is er voor Belgen die van het comfort van een eenpersoonskamer willen genieten bij elke ziekenhuisopname.

Kwalitatieve gezondheidszorg voor iedereen

Met de kleine zus van Hospi Quality+, Hospi Quality, is het aanbod van Ethias nu volledig. Gezondheidszorg wordt zo betaalbaarder en laagdrempeliger, iets waar Ethias in het kader van haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen veel belang aan hecht. Ethias wenst haar hospitalisatieverzekering voor een zo ruim mogelijke doelgroep toegankelijk te maken.

Innovatief product via het innovatieve Jokersysteem

Wat Hospi Quality zo innoverend maakt, is dat wie een jaar lang onafgebroken verzekerd is, beloond wordt met een Joker. In het geval van ernstige ziekte kan elke verzekerde deze joker éénmalig inzetten bij een hospitalisatie van meer dan 1 dag. De joker geeft toegang tot een verblijf in een éénpersoonskamer en tot terugbetaling van de ereloonsupplementen tot 3 maal de wettelijke tussenkomst.

"Meestal is een tweepersoonskamer perfect geschikt, maar iedereen kan getroffen worden door een ernstiger probleem, waarin men het betreurt niet over een eenpersoonskamer te kunnen beschikken. Met ons unieke Joker-systeem wordt dit recht op comfort geboden. Met deze nieuwe verzekering wenst Ethias een dekking aan te bieden, die beantwoordt aan de behoeften van alle Belgen. Het is onze missie om de verzekering te vereenvoudigen en het bevindt zich in ons DNA om oplossingen te bieden voor zoveel mogelijk mensen.” legt Philippe Lallemand, CEO, uit.

Hospi Quality stellen wij net als onze andere verzekeringen ter beschikking via onze kantoren, contact centers en online via de website. Zo combineren wij de snelheid van het digitale met de mogelijkheid tot fysiek contact.

 

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer