fr

Ethias benoemt Wilfried Neven tot CDTO

2020_02_NewCDTO_CorpoVignette_v001

Op 19 februari heeft Philippe Lallemand, CEO van Ethias, aan de Raad van Bestuur van Ethias nv voorgesteld om Wilfried Neven te benoemen tot Chief Digital Transformation Officer binnen het Directiecomité van Ethias.

De Raad van Bestuur heeft deze benoeming gevalideerd, die nu nog moet worden goedgekeurd door de NBB. "Wilfried Neven zal instaan voor het versnellen van de digitale transformatie, in lijn met onze positionering, ons strategisch plan en de verwachtingen van onze klanten", legt Philippe Lallemand uit: "Zijn competenties en beheersing van alle facetten van de business zijn belangrijke troeven.”

Wilfried Neven zal op 21 februari zijn functie opnemen. Hij zal Brigitte Buyle opvolgen die besloten heeft andere uitdagingen aan te gaan.

Wilfried Neven, handelsingenieur, begon zijn carrière in de verzekeringssector, waar hij onder meer directeur Leven & Niet-Leven bij ING verzekeringen was. Hij trad daarna toe tot het Directiecomité van P&V Verzekeringen, als Marketing & Sales Director voor alle merken van de groep (P&V, Vivium en Actel Direct), en zette zijn carrière verder bij Allianz Benelux, waar hij de functie van CEO opnam.

"Toen de directie van Ethias me voorstelde om bij hen aan de slag te gaan, heb ik niet geaarzeld. Ethias is uiteraard een onderneming waarvan ik de waarden deel en die beschikt over een uniek businessmodel dat op de markt erg benijd wordt. Maar de belangrijkste reden dat ik deze challenge heb aanvaard, is omdat ik het volle vertrouwen heb in het ambitieuze project dat Philippe Lallemand voor zijn onderneming heeft,” zegt Wilfried Neven enthousiast.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer