fr

Ethias versterkt haar steun aan de cultuursector via een nieuw preventie-initiatief.

Lege concertzalen, afgelaste festivals, de deuren van musea die lange tijd gesloten bleven… Ook hier heeft de coronacrisis haar sporen nagelaten.

Na de steun die Ethias eerder tijdens deze periode verleende aan de ziekenhuizen, het onderwijs en de sportverenigingen,… zet ze zich nu in voor de heropstart binnen de culturele en de evenementensector.

Een sector die ze altijd al een warm hart heeft toegedragen.

1.500 x preventie voor de Belgische, culturele actoren

Ethias is er rotsvast van overtuigd dat niet alleen sport, maar ook muziek en cultuur belangrijke hefbomen zijn om mensen samen te brengen en plezier te laten beleven. Daarom is ze al jarenlang vaste partner van de cultuur- en evenementensector. Via de bevoegde instanties verdeelt Ethias, zowel in Vlaamse Gemeenschap, de Federatie Wallonië-Brussel als in de Duitstalige Gemeenschap 1.500 preventiekits bestemd voor de Belgische cultuurorganisaties die daar behoefte aan hebben. Deze kits bevatten een alcoholgeldispenser en stickers waarmee de veiligheidsmaatregelen aangegeven kunnen worden. Mede hierdoor kunnen evenementen in alle veiligheid plaatsvinden.

« Dit is opnieuw een voorbeeld van onze positionering als de belangrijkste verzekeraar voor de Publieke Sector die zich zorgen maakt over haar verzekerden, maar ook over iedereen die de verschillende culturele activiteiten bijwoont. Ethias is al jaar en dag partner van honderden culturele centra, theaters, concertzalen, musea... De preventiekits zijn uiteraard bestemd voor iedereen, niet enkel voor onze verzekerden.» 

Olivier Hanson, Head of Sales & Non-Life Underwriting (Public, Non-Profit & Corporate)

Als verzekeraar investeert Ethias volop in preventie. Met deze actie wil ze de cultuursector ondersteunen om op een veilige manier herop te starten. Deze actie kadert in haar MVO-beleid. De creatie van een veilige, inclusieve en duurzame gemeenschap behoort immers tot de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Sponsor in voor- en tegenspoed

Ethias en cultuur zijn een evidente match. Ook als solide en betrouwbare sponsor laat Ethias zien dat haar partners altijd op haar kunnen rekenen. Zo laat ze nu al weten dat ze zich, ondanks de onzekere vooruitzichten, zal blijven engageren als partner van de festivals. Ze stapt ook mee in het sponsorship van kleinere evenementen die als alternatief voor de grote festivals op touw zijn gezet.

De Ethias-waarden “Menselijk”, “Engagement”, “Enthousiasme” en “Klanttevredenheid” lopen over in haar partnerschappen.

Steun waar en wanneer nodig

De cultuursector is niet de eerste die door Ethias ondersteund wordt in deze bijzondere periode. Zo’n 50 maatregelen heeft ze reeds uitgerold waarmee ze diverse groepen en organisaties, haar individuele verzekerden en de ruimere publieke sector een duwtje in de rug heeft willen geven. Er was onder meer de dekkingsuitbreiding voor de particuliere klanten en collectiviteiten, de steun aan de gezondheidssector, de onderwijssector en de sportverenigingen, alsook aan de organisaties in de frontlinie, zoals het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen.

Voor meer informatie of voor een interviewaanvraag, aarzel niet om onze persverantwoordelijke Serge Jacobs te contacteren.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer