fr

Fietsacties Ethias vallen voor 4e jaar op rij in de prijzen: meer dan 1 werknemer op 10 laat geregeld de auto thuis!

2020_01_VeloActif_Label_150px

Ethias heeft, voor het 4e jaar op rij, het 5-sterrenlabel ontvangen uit handen van de Waalse overheidsdienst Mobiliteit in het kader van het fietsproject “Tous Vélo-Actif”. Bovendien krijgt Ethias ook de badge van “Beste Fietsparking voor Medewerkers” opgespeld.

Wanneer Ethias het over zachte mobiliteit heeft, gebruikt ze geen holle woorden. Wij voegen de daad bij het woord: bijna 12% van de Ethias-medewerkers komen met de fiets naar het werk of combineren meerdere vervoermiddelen.

In 7 jaar tijd is Ethias van 3 naar 5 sterren gegaan!

Ons 5-sterrenlabel hebben we grotendeels te danken aan:

  • Een toename van het aantal collega's dat met de fiets naar het werk pendelt: zo tellen we vandaag 220 Ethias-fietsers, d.w.z. bijna 12% van het personeel. In 2019 leverde dit ons de badge voor “Verankering van het Fietsbeleid in de Onderneming” op.
  • Een nieuwe, beveiligde fietsenstalling met ophangrekken, herlaadpalen en opbergkastjes: 20% meer fietsers kwamen opdagen en we werden bekroond met de badge voor onderneming met de beste fietsparking.
  • De organisatie van de nationale actie “Lenteweer, Fietsweer” in april: gratis fietsnazicht en -reparatie voor de fietsers
  • De organisatie van de nationale actie “Ethiassers op de fiets naar het werk” in juni.
  • De beschikbaarheid van bedrijfsfietsen
  • De deelname van 124 collega's aan de 5e editie van de interne actie "Samen de wereld rond": met deze symbolische actie kon 21 ton aan CO2 worden bespaard door 104.378 km te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of via carpooling af te leggen.
  • Onze bijdrage aan een herbebossingsproject in Benin.
  • De deelname van Ethias aan de Week van de Mobiliteit (promoten van alle zachte vervoermiddelen).

De zachte mobiliteitsacties van Ethias maken deel uit van onze MVO-aanpak (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer