fr

Bijzondere bekroning voor strategie rond innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Tijdens de 17e editie van de uitreiking van de DECAVI-trofeeën (Niet-Leven) op 28 april heeft Ethias zich duidelijk weten te onderscheiden met zes prijzen:

  • Innovatie bedrijven – Ethias Mobility & More
  • Maatschappelijk – Pandemie
  • Trofee Preventie
  • Huurdersverzekering
  • Verzekering Arbeidsongevallen
  • Familiale Verzekering

Wat heeft de jury overtuigd? Een sterke maatschappelijke betrokkenheid en de wil om in te spelen op nieuwe behoeften door op een wendbare manier diverse innovatieve en gemakkelijk toegankelijke producten en diensten aan te bieden.

Ook de waarden van Ethias en haar strategie tijdens de pandemie werden voor de tweede keer zeer positief onthaald!

Innovatie bedrijven – Ethias Mobility & More

Dankzij de innovatieve verzekering “Ethias Mobility & More” kunnen medewerkers verzekerd zijn op de weg van/naar het werk en tijdens hun dienstverplaatsingen. Of ze nu gebruik maken van zachte mobiliteit, gedeeld vervoer of, in sommige gevallen, hun eigen voertuig. Niet langer een vervoermiddel is het voorwerp van de verzekering, maar het traject zelf, ongeacht hoe men zich verplaatst.

Heeft een van de medewerkers hulp nodig na een ongeval of pech? Dankzij de app “Ethias Mobility & More” kunnen ze bijstand vragen en rechtstreeks in contact komen met een adviseur. Eenvoudig en snel!

Jeasy_Logo

Ethias is ook een partnerschap aangegaan met de start-up Jeasy, een persoonlijke mobiliteitsassistent om gemakkelijk een bestemming te bereiken door gedeeld en openbaar vervoer te combineren. Deze gratis dienst is beschikbaar via een gebruiksvriendelijk en intuïtief platform.

Meer info via deze link

EthiHub_Logo_positive_RGB

Omdat Ethias innovatieve diensten wil aanbieden (en die voortdurend verder wil uitbouwen) lanceert zij “Ethi’hub”: een open co-creatiestructuur die vernieuwende projecten wil ontwikkelen die verder reiken dan verzekeringen.

Wie zich inschrijft via deze link, wordt geïnformeerd over de lancering van onze showcase!

Maatschappelijk – Pandemie

Deze tweede trofee bewijst de relevantie van ons unieke businessmodel, als nr. 1 directe verzekeraar die permanent in contact staat met zijn klanten, zowel particulieren als collectiviteiten. Een 24/7 relatie die in deze bijzondere periode werd versterkt om zo dicht mogelijk bij de verzekerden te staan.

Als onderneming waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) integraal deel uitmaakt van haar activiteiten, was het voor Ethias een evidentie om de hele Belgische samenleving een helpende hand te bieden. Ontdek via deze link een overzicht van alle acties om onze medewerkers, onze verzekerden en de Belgische bevolking te helpen.

2021_04_RNF20_Oasis_News_NL


Ethias staat meer dan ooit aan de zijde van haar verzekerden en van de Belgische samenleving in de ongeziene gezondheidscrisis.

Ontdek al onze acties in ons niet-financieel verslag 2020.

Trofee Preventie

Preventie heeft altijd centraal gestaan in de activiteiten van Ethias. In 2021 heeft Ethias een nieuwe stap gezet met de lancering van een gloednieuwe reeks diensten op het gebied van welzijn op het werk, brandrisicoaudit en risicobeheer.

De ambitie? Een ruim en volledig dienstenpakket aanbieden dat beantwoordt aan de huidige bekommernissen van de werkgevers, maar ook van de samenleving.

Meer info via deze link.

Huurdersverzekering

Dit product is bestemd voor alle huurders, zonder uitzondering, ongeacht hun leeftijd of regio, ongeacht of zij een appartement of een huis huren. In België huurt 30% van de bevolking zijn woning. Ethias biedt hen een eenvoudige, snelle en online oplossing.

Verzekering Arbeidsongevallen

Met een marktaandeel van meer dan 85% in de publieke sector (nummer 1) en 12% in de privésector is Ethias zeer sterk aanwezig op het gebied van arbeidsongevallenverzekeringen. 

AssurCard, AssurPharma en AssurKINE ... Ethias heeft de verzekering voor slachtoffers vereenvoudigd via een digitale betaling van hun hospitalisatie-, apotheek- en kinesitherapiekosten.

Daarnaast biedt Ethias, voor personen die door hun werk gefragiliseerd zijn, 5 psychologische ondersteuningssessies aan om hen te helpen uit een moeilijke situatie te komen, zelfs als er geen ongeval is.  

Familiale Verzekering

De familiale verzekering is weliswaar niet verplicht. Toch vormt zij een onmisbare verzekering voor iedereen, met of zonder kinderen, met of zonder huisdieren, en ook voor alleenstaanden. Want iedereen kan in het kader van zijn privéleven schade veroorzaken bij anderen.
Dit verzekeringsproduct van Ethias heeft deze trofee voor de 11e keer gewonnen!

2020_10_PhL_square

“Deze onderscheidingen zijn een blijk van erkenning voor de medewerkers die sinds een jaar in zeer bijzondere omstandigheden werken, met veel empathie, creativiteit en wendbaarheid om ondersteuning te bieden aan onze verzekerden en de sectoren die het zwaarst door deze pandemie zijn getroffen. Ik ben ook trots op de kracht van onze groep, die dag na dag innovatieve oplossingen zal blijven aanreiken voor het comfort en de veiligheid van iedereen.”

 

Philippe Lallemand, CEO

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer