fr

Opmerkelijke, dubbele verhoging voor Ethias nv: Fitch verhoogt notering van ‘A-’ naar ‘A’ én vooruitzicht van ‘stabiel’ naar ‘positief’!

Het noteringsagentschap Fitch heeft zopas de rating voor de Insurer Financial Strength (IFS) van Ethias nv verhoogd van ‘A- met stabiel vooruitzicht’ naar ‘A met positief vooruitzicht’.

Deze dubbele verhoging toont de financiële soliditeit, de goede rentabiliteit en het sterke businessmodel van Ethias aan. Met de upgrade van de rating voor de verzekeraar onderstreept Fitch dat Ethias diverse factoren heeft geconsolideerd: haar zeer sterke kapitalisatie, haar lage financiële schuldgraad, haar sterke operationele prestaties sinds de uitrol van haar meerjarenactieplan vanaf 2018 en haar zeer goed solvabiliteitsniveau. Bij de beoordeling wordt ook gekeken naar de veerkracht van deze factoren tijdens de COVID-19-pandemie.

Het positieve vooruitzicht wordt verklaard door het vertrouwen dat Fitch heeft in het vermogen van de Ethias Groep om de komende 12 tot 24 maanden een combined ratio van minder dan 95% op duurzame wijze te handhaven, met behoud van een zeer sterke kapitalisatie en een lage financiële schuldgraad.

2020_10_PhL_square

"Ja, wij zijn zeer trots op deze opwaartse herziening van onze rating; deze verhoging met één trap is bovendien gekoppeld aan een positief vooruitzicht. Die prestatie is een heuse bekroning voor de inspanningen van de hele onderneming en van haar medewerkers, voor het strategisch plan dat is uitgerold en voor de goede resultaten die de laatste vier jaar zijn neergezet in een bijzonder uitdagende context. Deze rating toont ook de efficiëntie van ons businessmodel aan en ondersteunt de ambitie van Ethias om haar positie te versterken als leader voor de publieke sector, nr. 1 directe verzekeraar en nr. 1 digitale verzekeraar. Het is onze ambitie om op de uitgestippelde weg verder te gaan en daarbij in te zetten op alle talenten binnen de Ethias Groep om zo tegemoet te komen aan de verwachtingen en nieuwe uitdagingen van onze B2C- en B2B-klanten.”

Philippe Lallemand, CEO

Ethias is klaar voor morgen!

Dankzij het vertrouwen van haar aandeelhouders, haar voorbeeldige aanpak van de COVID-19-crisis, de goede resultaten voor 2020 en tot slot deze erkenning door Fitch ziet Ethias de komende jaren met vertrouwen, enthousiasme en vastberadenheid tegemoet.

Philippe Lallemand: "Onze koers is duidelijk en onze strategie, die gericht is op innovatie voor een meer menselijke, duurzame en inclusieve samenleving, sluit meer dan ooit aan bij de wereld van morgen.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer