fr

Ethias blijft de Belgische samenleving ondersteunen en investeert in 3 nieuwe economische herstelplannen

Sinds het begin van de coronacrisis heeft Ethias een uitgebreid actieplan opgezet om haar medewerkers, haar klanten en de Belgische samenleving als geheel te beschermen.

De pandemie veroorzaakte een sterke daling van de economische activiteit in heel België.
Veel bedrijven hebben hun activiteiten moeten staken (of sterk inperken) als gevolg van de gezondheidsmaatregelen of zagen een daling in de vraag naar hun producten en diensten.

Ethias staat de gewesten en de Belgische Staat bij om de economie te stimuleren

Veel ondernemingen deden voor hun voortbestaan een beroep op verschillende vormen van ondersteuning. Sommige van die bedrijven hebben vandaag hoge nood aan extra kapitaal om te kunnen heropstarten. Daarom zijn er relanceplannen opgesteld met de oprichting van investeringsfondsen om hen te helpen.

Na haar bijdrage aan het Welvaartsfonds (zie persbericht) voor het Vlaams Gewest concretiseert Ethias nu ook haar andere engagementen en steunt zij vandaag het relanceplan “AMERIGO” voor het Waals Gewest, het fonds “Boosting.brussels” voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het “Belgian Recovery Fund” voor de Federale Staat.

Het Belgische relanceplan spitst zich toe op “klimaat”, “Digitalisering” en "Sociale integratie”

Als Belgische speler en verantwoorde investeerder steunt Ethias deze economische relanceplannen en investeert zij in de Fondsen die zijn opgericht om de bedrijven te helpen. Deze Fondsen houden bij hun interventies rekening met de ESG-criteria (Environment, Social & Governance), die ook voor Ethias fundamentele criteria zijn.

Voor Philippe Lallemand, CEO van Ethias, is het een evidentie om actief bij te dragen aan de economische ondersteuning van België.

 

2020_10_PhL_009_rond

"We kondigden het enkele maanden geleden al aan: als Belgische institutionele investeerder die nauwe banden met de lokale, regionale en federale overheden heeft, én als de toonaangevende verzekeraar van de lokale publieke entiteiten, steunt Ethias actief de relanceplannen.

Investeren in de Belgische economie die hard werd getroffen door de crisis, en bedrijven in staat stellen zich te herstellen en zich duurzaam te ontwikkelen: dit past duidelijk in onze strategie voor lokaal en verantwoord investeren en ontwikkelen.


Philippe LALLEMAND, CEO

 

Ethias investeert in de 4 relanceplannen:

  • Het Fonds “AMERIGO” voor Wallonië (Solvabiliteits- & Herstelfonds)
  • Het Welvaartsfonds voor Vlaanderen
  • Het Fonds “Boosting.brussels” voor Brussel
  • Het “Belgian Recovery Fund” voor de Federale Staat

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer