fr

A, positive outlook: Fitch bevestigt de IFS-rating van Ethias nv

2021_06_FitchRating_OasisVignette_v001

Het noteringsagentschap Fitch heeft zopas de rating voor de Insurer Financial Strength (IFS) van Ethias nv bevestigd op “A, positive outlook”. Dit aanhoudend vertrouwen toont de financiële soliditeit van Ethias en haar goede rentabiliteit, maar ook de robuustheid van haar businessmodel, binnen een woelige macro-economische en geopolitieke context.

Zo wijst Fitch erop dat Ethias haar zeer goede kapitalisatie, haar sterke operationele en financiële prestaties, en haar zeer goed solvabiliteitsniveau heeft geconsolideerd. Ook haar positie als directe verzekeraar op de Belgische markt, leader in de publieke sector, wordt benadrukt.

Niet-financiële rating Ecovadis: Ethias verstevigt score en consolideert zilveren medaille

Ethias werd voor het tweede jaar op rij beoordeeld door Ecovadis, een internationaal ratingagentschap voor duurzaamheid en MVO bij ondernemingen. De verzekeraar consolideert daarbij zijn zilveren medaille en verhoogt zijn score met 7 %. Zo behoort Ethias tot de 17 % bedrijven met de beste prestaties op dit gebied (voor alle sectoren samen). Naast de talrijke acties op milieu- en maatschappelijk gebied legt Ecovadis ook de nadruk op de transparantie in de communicatie en de goede bedrijfsethiek. 

"Deze rating weerspiegelt een externe, onafhankelijke kijk en onderstreept de relevantie van onze ‘3 x nr. 1’-strategie (#1 Digitaal, #1 Direct, #1 Publieke Sector). In deze uitzonderlijke tijden van gezondheidscrisis, overstromingen en stagflatie ben ik trots op de sterke band die we hebben met onze B2C- en B2Bklanten. Trots ook op de motivatie en het dynamisme van de teams om veerkrachtig te zijn en positief om te gaan met al deze uitdagingen. Door proactief te handelen konden we groeien en ons businessmodel verbeteren. Anticiperen is ook onze drijfveer om continu vooruitgang te boeken in ons streven naar koolstofneutraliteit tegen 2030.” 

Philippe Lallemand, CEO

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer