fr

Energietransitie in de publieke sector: Ethias en Helexia bundelen hun krachten om de openbare instellingen op die weg te begeleiden

Helexia

Vermindering van de koolstofvoetafdruk, energieautonomie en kostenbeheersing zijn vandaag grote uitdagingen voor alle instellingen van de openbare sector. Het is voor hen echter niet altijd gemakkelijk om hun weg hierin te vinden. Daarom slaan Ethias Services*, de leverancier van "Beyond Insurance"-oplossingen van Ethias, en Helexia Belgium de handen in elkaar om de instellingen te begeleiden bij hun energietransitie.
 

Hoe?

Heel eenvoudig: samen met de plaatselijke besturen en entiteiten analyseren we nauwkeurig hun energieverbruik en op basis daarvan stellen we een specifiek plan voor geleidelijke transitie op. Dit plan omvat alle maatregelen die nodig zijn om de energietransitie in de best mogelijke omstandigheden, en in overeenstemming met alle relevante voorschriften, uit te voeren.

Voordelen?

Ze krijgen strategische ondersteuning en persoonlijke begeleiding om concrete acties te kunnen ondernemen, koolstofneutraliteit te bereiken (door middel van ecologisch verantwoorde energiebronnen) en hun energiekosten onder controle te houden. Ethias Services zorgt samen met haar partner Helexia Belgium ook voor de implementatie, de energiemonitoring en het onderhoud van de oplossing.

Om de uitvoering van het transitieproject te vergemakkelijken kan Helexia ook optreden als derde-investeerder zodat organisaties zich op hun kernactiviteiten kunnen blijven focussen zonder hun ontwikkeling te bevriezen.

Ethias nv is verheugd om dankzij dit nieuwe partnership, via Ethias Services, een nieuwe innovatieve en relevante dienst aan te bieden die inspeelt op de huidige behoeften van haar historische partners. Zo biedt zij een antwoord op de onzekerheid die kan bestaan tegenover deze problematiek die steeds belangrijker wordt en een zeer complexe materie blijft voor niet-deskundigen.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer