fr

275.000€ om jongerenarmoede te bestrijden!

2021_10_EYSA_Oasis_News

Het Ethias Impact Fund lanceert de tweede editie van de “Ethias Youth Solidarity Awards”

De Ethias Youth Solidarity Awards worden uitgereikt aan (groepen van) OCMW's die initiatieven ontplooien om te voorkomen dat jongeren in een kwetsbare situatie terechtkomen of die jongeren in een kwetsbare situatie ondersteunen zodat ze een goede start in het leven kunnen nemen.

 

Een concrete burgeractie: samen een actor van verandering durven zijn!

Door duurzaamheid in alle aspecten van haar producten en diensten te integreren wil Ethias ten volle meewerken aan de transitie naar een nieuwe wereld.

Eind 2022 voerde het onderzoeksbureau Indiville een enquête uit in opdracht van Ethias. Hieruit blijkt dat drie op de tien Belgische jongeren al armoede ervaren heeft, maar ook dat meer dan een kwart (27%) van de Belgische bevolking onder de 30 jaar al bij een OCMW heeft aangeklopt.

Daarom lanceerde Ethias in het najaar van 2021 de Ethias Youth Solidarity Awards met als doel concrete steun te verlenen aan de Brusselse, Waalse, Vlaamse en Duitstalige OCMW's in hun acties om jongerenarmoede te bestrijden. Alle OCMW's van het land werden uitgenodigd om een project in te dienen. 130 OCMW’s dienden in totaal 102 projecten in. Een echt succes! De beloonde projecten zullen concrete steun kunnen bieden aan Belgische jongeren in een kwetsbare situatie. Of het nu gaat om toegang tot onderwijs, cultuur of de arbeidsmarkt, het doel is duidelijk hen te ondersteunen en hun dagelijks leven te verbeteren.

Voor Ethias illustreert het grote aantal ingediende projecten de realiteit van de kwetsbaarheid die een groot deel van de jongeren in ons land ervaren en de relevantie van haar aanpak. Daarom lanceert het Ethias Impact Fund, het nieuwe door Ethias opgerichte ondernemingsfonds binnen de Koning Boudewijnstichting, de tweede editie van de “Ethias Youth Solidarity Awards”. Het fonds moedigt de Belgische OCMW’s aan om bijkomende initiatieven te nemen die specifiek op jongeren gericht zijn.

Onze slogan Samen mens durven zijn”, weerspiegelt onze wens om mensen en hun welzijn centraal te stellen in onze acties, zodat innovatie meer dan ooit een bron is van duurzame vooruitgang, gelijkheid en sereniteit voor iedereen.

Prijzengeld 2023

In 2022 namen 130 OCMW's deel aan de eerste editie en werd het prijzengeld verdeeld onder 18 laureaten.

U kunt zich vanaf nu kandidaat stellen voor de 2e editie van de Ethias Youth Solidarity Awards. Het prijzengeld bedraagt 275.000 euro.

Het wordt verdeeld over 3 groepen van OCMW’s op basis van het aantal inwoners op 1 januari 2022:

  • 7 awards van 10.000 € voor gemeentes met minder dan 10.000 inwoners;
  • 5 awards van 25.000 € voor gemeentes met 10.000 tot 29.999 inwoners (*);
  • 2 awards van 40.000 € voor gemeentes met 30.000 inwoners en meer.

De Ethias Youth Solidarity Awards zijn een initiatief van het Ethias Impact Fund dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.

Dien voor 22 maart 2023 een project in dat binnen uw OCMW (alleen of in partnership) uitgewerkt is.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer