fr

Ethias versterkt haar klimaatengagement door toetreding tot het initiatief “Science Based Targets”

SBTI_Corpo_vignette

Ethias is eind 2022 toegetreden tot het SBTi (Science Based Targets Initiative). Met die toetreding engageert zij zich om, binnen een termijn van maximum twee jaar, een plan met decarbonisatiedoelstellingen (op basis van erkende wetenschappelijke methoden) in te dienen en te laten valideren. Het doel? Koolstofneutraal worden in lijn met de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs.

 

In 2021 sloot Ethias zich al aan de Belgian Alliance for Climate Action (BACA). In navolging van die verbintenis zet Ethias haar traject naar “net-zero carbon” tegen 2050 nu voort en verschaft ze zich nog meer middelen om dit te bereiken. Deze ambities gaan hand in hand met de groeiende wens om onze ecologische voetafdruk en onze voetafdruk op de biodiversiteit op duurzame wijze te verkleinen.

Zo sluiten we ons aan bij de campagne “Business Ambition for 1.5°C”, 's werelds grootste en meest dynamische groep bedrijven die zich achter de 1,5°C-doelstelling scharen door de wereldwijde uitstoot tegen 2050 te helpen halveren. Via haar aansluiting bij “Business Ambition for 1.5°C” maakt Ethias ook deel uit van "Race to Zero”, de campagne die wordt ondersteund door de Verenigde Naties. “Race to zero” is namelijk een wereldwijde campagne om leiderschap en steun samen te brengen vanuit niet-overheidshoek voor een gezond, veerkrachtig en COvrij herstel.

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer