fr

Ethias opent nieuw kantoor te Gent: het verzekeringskantoor van de toekomst

190514_Gent_1

Op vrijdag 10 mei heeft Ethias haar nieuwe kantoor geopend langs de Kortrijksesteenweg te Gent.

Dit nieuwe kantoor, gebaseerd op het ‘concept store’ principe staat model voor het verzekeringskantoor van de toekomst.

De provincie Oost-Vlaanderen, met haar hoofdstad Gent, blijft erg belangrijk voor Ethias. Het nieuwe kantoor te Gent zal de commerciële uitvalsbasis worden voor de regio.

Gent wordt vandaag gekenmerkt door een performant, modern en professioneel stadsbeleid. Op het vlak van stadsontwikkeling en niet in het minst op het vlak van mobiliteit werden moedige keuzes gemaakt die bepalend zullen zijn voor de verdere verhoging van de levenskwaliteit van Gent en omgeving.

Met de inplanting op de Kortrijksesteenweg  schrijft Ethias zich in, in deze visie en kan zij profiteren van een attractievere en ruimere locatie met parkingmogelijkheden en met belangrijke visibiliteit.

Kantoor van de toekomst

Dit nieuwe agentschap is ontworpen volgens het principe van het verzekeringskantoor van de toekomst. Al sinds september 2013 zijn de nieuwe kantoren van Ethias ontwikkeld volgens het principe van concept store. Gent is inmiddels de 18de parel aan de kroon.

Benoit Verwilghen, Vice – CEO en Chief Client Officer:

“Het is onze ambitie om de kantoorinfrastructuur aan te passen aan de noden en de verwachtingen van de verzekerden. Ethias versterkt bovendien ook haar innoverend karakter door nieuwe concepten en technologieën te integreren in haar “kantoren van de toekomst”. Een combinatie van numerieke technologie met menselijk contact als belangrijke toegevoegde waarde.

De “kantoren van de toekomst” zijn een onderdeel van een ambitieuze strategie waarmee Ethias haar positie wenst te  versterken als nr. 1 directe verzekeraar, nr. 1 digitale verzekeraar en leader voor de publieke sector.”

  • Enkele voorbeelden van de nieuwigheden:
  • De ‘virtuele adviseur’ voor complexere topics, waarbij à la minute een expert kan geconsulteerd worden via ‘videochat’
  • Centraal gelegen ervaringsruimte, met een koffiehoek en een speelruimte voor de kinderen;    het centraal stellen van onze cliënten heeft zo in ons nieuwe concept voortaan niet alleen een figuurlijke maar ook een letterlijke betekenis
  • Een gratis en gebruiksvriendelijke WIFI zone met tablets waar onze cliënten ook online hun polis kunnen afsluiten en voor bepaalde acties een webdeal genieten als zij kiezen voor ‘Do it Yourself’
  • Collection Box: voor het klasseren en opbergen van verzekeringsdocumenten thuis

Onze kantoren van de toekomst bevestigen eveneens het belang dat Ethias hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het concept is ontwikkeld volgens het cradle-to-cradle principe (volledige recyclage van materialen), gebruik van toestellen met een energielabel A+, energiezuinige verlichting en lichtreclame, gebruik van ecoproducten, gerecycleerde materialen en aandacht voor ergonomie.

Uniek voor dit kantoor is trouwens dat :

  • De Ethias pensioendienst voor de Gentse regio er gevestigd wordt. Deze dienst betaalt maandelijks bijna 6.000 pensioenen uit aan gepensioneerden van de Stad en het OCMW Gent, van de Haven Gent, van Farys, de Brandweer hulpverleningszone Centrum Oost-Vlaanderen, Fluvius, Crematorium Westlede, etc.

Met de opening van het nieuwe kantoor zet Ethias haar wens kracht bij om dicht bij haar verzekerden te staan. Of het nu over particuliere of collectieve klanten gaat.

 

Enkele voorbeelden van de nieuwigheden:

·        De ‘virtuele adviseur’ voor complexere topics, waarbij à la minute een expert kan geconsulteerd worden via ‘videochat’;

·        Centraal gelegen ervaringsruimte, met een koffiehoek en een speelruimte voor de kinderen;    het centraal stellen van onze cliënten heeft zo in ons nieuwe concept voortaan niet alleen een figuurlijke maar ook een letterlijke betekenis;

·        Een gratis en gebruiksvriendelijke WIFI zone met tablets waar onze cliënten ook online hun polis kunnen afsluiten en voor bepaalde acties een webdeal genieten als zij kiezen voor ‘Do it Yourself’;

·        Collection Box: voor het klasseren en opbergen van verzekeringsdocumenten thuis;

Onze kantoren van de toekomst bevestigen eveneens het belang dat Ethias hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het concept is ontwikkeld volgens het cradle-to-cradle principe (volledige recyclage van materialen), gebruik van toestellen met een energielabel A+, energiezuinige verlichting en lichtreclame, gebruik van ecoproducten, gerecycleerde materialen en aandacht voor ergonomie.

Uniek voor dit kantoor is trouwens dat :

·        De Ethias pensioendienst voor de Gentse regio er gevestigd wordt. Deze dienst betaalt maandelijks bijna 6.000 pensioenen uit aan gepensioneerden van de Stad en het OCMW Gent, van de Haven Gent, van Farys, de Brandweer hulpverleningszone Centrum Oost-Vlaanderen, Fluvius, Crematorium Westlede, etc.

Met de opening van het nieuwe kantoor zet Ethias haar wens kracht bij om dicht bij haar verzekerden te staan. Of het nu over particuliere of collectieve klanten gaat.

Praktische informatie

Ethias kantoor Gent :
Kortrijksesteenweg 1052A – 9051 Gent
Tel : 09 265 78 78

Openingsuren

Ma -> Wo

8 - 17 u.

Donderdag

8 - 19 u.

Vrijdag

8 - 17 u.

Zaterdag

9 - 12 u.

Openingsuren "Pensioenen"

Enkel op afspraak

Tel. Pensioenen: 09 265 78 90

Foto’s

 

Praktische informatie

Ethias kantoor Gent :

Kortrijksesteenweg 1052A – 9051 Gent
Tel : 09 265 78 78

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer