fr

Cultuur

Antwerp Symphony Orchestra_Logo_3_Lijnen_zwart

Antwerp Symphony Orchestra

Het Antwerp Symphony Orchestra is een 80-koppig symfonisch orkest, met als thuishaven Antwerpen, onder leiding van chef-dirigent Edo de Waart en hoofddirigent Philip Herreweghe. Het orkest bezit de artistieke souplesse om meerdere stijlen op een historisch verantwoorde wijze te vertolken. Meer dan 100 000 melomanen in binnen- en buitenland genieten jaarlijks van de concerten.
BNO-logo-full-black_petit

Belgian National Orchestra

Ieder seizoen geeft het Belgian National Orchestra (thuisbasis Brussel) een tiental concerten in binnen- en buitenland. Als symfonisch orkest wil het Belgian National Orchestra de orkestmuziek in ere herstellen en besteedt het bijzondere aandacht aan echte ontdekkingen en uitzonderlijke ervaringen.
oprl

Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik

Ook al strekt de reputatie van dit orkest tot ver buiten onze landsgrenzen, toch heeft Ethias ervoor gekozen de "Samedis en famille" te steunen. Een unieke gelegenheid voor gezinnen om het universum van muziek met grote "M" te ontdekken. Bovendien nodigt Ethias regelmatig honderden leerlingen uit om een pedagogische muzieksessie te volgen in hun school.
file

Zomeropera

Juni is traditioneel operamaand in Alden Biesen. De binnenkoer van het prachtige waterkasteel vormt het natuurlijke decor voor zomerse operavoorstellingen. Hier kan men zich in de openlucht laten meeslepen op imposante muziek gebracht door professionele artiesten.
Logo_BSF_2017_petit

Brussels Summer Festival

Het Brussels Summer Festival, het grootste muziekfestival van het Brusselse Gewest, staat voor concerten in zeer uiteenlopende stijlen tegen zeer democratische prijzen, verspreid over verschillende podia in het centrum van Brussel (meer dan 115 000 toeschouwers in 2017). Maar het Brussels Summer Festival is ook: gratis toegang tot Brusselse musea, films, indoorconcerten, straatanimaties en zo veel meer…
file

Festival Dranouter

Festival Dranouter, tot 2010 bekend als Folk Dranouter, is een festival dat elke zomer gehouden wordt in het dorpje Dranouter in de provincie West-Vlaanderen, traditioneel het eerste volledige weekend van augustus. In zijn genre is Dranouter het grootste festival van Europa. In 1975 startte het festival met enkele groepen op de speelplaats van het plaatselijke schooltje. In 40 jaar is het festival uitgegroeid tot een evenement met 5 podia. Naast traditionele folkgroepen staan er de laatste jaren steeds vaker bekende namen op het programma als publiekstrekker.

file

Gent Jazz Festival

Het Gent Jazz Festival brengt gedurende 2 weekends een mix van jong talent en internationaal gevestigde waarden. Naast de mainstream en avant-garde jazz is er, naar goede gewoonte, ook plaats voor de fusion van jazz met diverse hippe en dansbare muziekstromingen. Op het programma staan elk jaar verscheidene internationale toppers.

file

Vereniging van Cultuurcentra

In het kader van haar steun aan culturele projecten in Wallonië heeft Ethias een partnership afgesloten met de Vereniging van Cultuurcentra in de Franstalige Gemeenschap van België. Deze vereniging stelt een commissie samen die op basis van culturele criteria de bij Ethias ingediende projecten zal selecteren. Deze selectie vindt jaarlijks plaats.
patrimoine_2016

De Patrimoniumdagen

Ethias is partner van de Patrimoniumdagen in Wallonië. Het partnership van Ethias, dat in 2014 werd bekroond met de Caïus-prijs voor Bedrijfsmecenaat, is een mooi voorbeeld dat monumentenzorg meer is dan het afstoffen van ons verleden: wanneer we onze oude gebouwen en monumenten koesteren, bouwen we namelijk aan onze toekomst.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer