fr

Cultuur

Ethias heeft een passie voor live muziek, want de taal van muziek is universeel, maakt niet uit of het nu gaat over rock of klassiek, pop of jazz, rap of reggae, dance of elektro,... En live muziek brengt mensen samen, jong en oud, in al hun diversiteit en emoties. Vandaar dat Ethias ervoor opteert om lange termijn partnerships op te bouwen met enkele grote en bekende zomermuziekfestivals, teneinde zoveel mogelijk muziekliefhebbers via sponsoring te bereiken.

Voor de projecten in het zuiden van het land, klik hier.

 

Zomerfestivals – Ethias On Tour

Cactus festival

Cactusfestival

Het Cactusfestival is een driedaags muziekfestival in het sfeervolle Minnewaterpark te Brugge dat sinds zijn ontstaan in 1982 uitgroeide tot een nationaal vermaard muziekfeest met internationale topgroepen.
Dranouter festival

Festival Dranouter

Gestart in 1975 met enkele groepjes op de speelplaats van het plaatselijke schooltje in Dranouter is het gelijknamige festival op 40 jaar tijd uitgegroeid tot een gezellig zomerfeest met 5 podia en tienduizenden bezoekers. Naast de meer traditionele folkgroepen staan er ook steeds bekende namen op het programma als publiekstrekker.
Gent_JAzz

Gent Jazz Festival

Het Gent Jazz Festival brengt gedurende 2 weekends een mix van jong talent en internationaal gevestigde waarden. Naast de mainstream en avant-garde jazz is er ook plaats voor de fusion van jazz met diverse hippe en dansbare muziekstromingen. Op het programma staan elk jaar verscheidene internationale toppers.
GMM_Logo

Graspop Metal Meeting

Graspop Metal Meeting (ook kortweg Graspop genoemd) is een jaarlijks meerdaags heavy metal festival dat sinds 1996 wordt georganiseerd in Dessel (deelgemeente van Mol) in de provincie Antwerpen. Het festival vindt plaats in het laatste weekend van juni en trekt meer dan 150.000 bezoekers.
Pukkelpop

Pukkelpop

Pukkelpop is met haar 180.000 bezoekers een van de grootste muziekfestivals in de Benelux. Het festival stelt jaarlijks een breed programma samen met een variatie van meer dan 200 internationale wereldacts en regionale acts die, gespreid over 3 dagen optreden op 8 verschillende podia.

Culturele actoren

BNO

Belgian National Orchestra

Als symfonisch orkest wil het Belgian National Orchestra de orkestmuziek in ere herstellen en besteedt het bijzondere aandacht aan echte ontdekkingen en uitzonderlijke ervaringen.
file

Zomeropera

De maand juni is traditioneel operamaand in Alden Biesen. De binnenkoer van het prachtige waterkasteel vormt het natuurlijke decor voor zomerse operavoorstellingen in de open lucht.
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer