fr

Human Interest

Het sponsorbeleid vertaalt het maatschappelijk engagement van Ethias in acties die haar waarden actief valoriseren, en de sociale cohesie promoten. Dit engagement vertaalt zich niet alleen in de keuze van de sport- en cultuurprojecten, maar zet ook de toon in de betrokkenheid van Ethias bij maatschappelijke acties ter ondersteuning van ons aller verkeersveiligheid en -mobiliteit.

Voor de projecten in het zuiden van het land, klik hier.

Bluebike

Blue-bike

Om bij te dragen tot de mobiliteit in de stad werd in 2011 het fietsdeelproject Blue-bike opgestart. Om de laatste kilometers tussen trein, tram, bus en je eindbestemming vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen aan meer dan 60 trein-, tram- en busstations en enkele P&R's.
file

Ready to Ride

Ben je motorrijder met een rijbewijs A, A2 of A1? En wil je je rijkunsten bijschaven? Dan is Ready to Ride iets voor jou! Ready to Ride is een dagopleiding waarin je je motor beter leert beheersen en veiliger de baan leert opgaan. Op het einde van de lesdag kan je gevaarlijke situaties beter inschatten. Als Ethias-motorcliënt krijg je bovendien een mooie korting op de inschrijving
Dag van de motorrijder

Dag van de motorrijder

Bij het begin van het nieuwe motorseizoen organiseert de VSV jaarlijks de Dag van de motorrijder. Op tal van locaties in Vlaanderen kunnen de motorrijders hun rijkunsten opfrissen en hun motor en banden verwennen met een gratis technisch nazicht. Ook de andere gratis randactiviteiten, zoals een begeleide rondrit, workshops en testritten,… kunnen telkens rekenen op veel enthousiasme.
Route2school

Route2School

Route2School helpt scholen en gemeenten bij het maken van een grondige analyse van de verkeersveiligheid op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen. Heel wat kinderen fietsen en wandelen bij voorkeur naar school, maar de verkeerssituatie onderweg of aan de schoolpoort maakt dat soms erg moeilijk. Samen met Route2School wil Ethias er alles aan doen om ongevallen in de schoolomgeving en op de schoolroutes te vermijden.
Verkeersouders

Verkeersouders

Vele scholen kunnen rekenen op de hulp van ouders of andere vrijwilligers bij hun verkeersactiviteiten. Om deze vrijwilligers zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft de VSV in 2008 het project ‘verkeersouders’ in het leven geroepen. Wie zich registreert als verkeersouder, wordt ondersteund met materiaal en informatie.
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer