Esya produit
FR

OCMW Trooz

Project: Espace des possibles

De storm van juli 2021 liet niets heel in Trooz, zelfs ‘Espace des possibles’ niet.

Maar het OCMW blijft niet bij de pakken zitten en zet het meer dan ooit broodnodige 6-jaren durende project voort.

Eenoudergezinnen en jongvolwassenen die hun plaats in de maatschappij hebben verloren en niet goed zijn aangesloten op het officiële sociale gezondheidsstelsel kunnen er terecht.

De omvang van de gemeente stelt het project voor twee uitdagingen: – De jongeren helpen om de plaats van de diensten te bereiken – De partners helpen om de nodige verplaatsingen voor hun acties te maken

Dankzij de Ethias Youth Solidarity Award kunnen we de aankoop van een semi-commercieel voertuig financieren voor de afdeling ‘sociale taxi’.

map

‘’

Het was voor ons OCMW absoluut noodzakelijk om over een voertuig te beschikken dat onze activiteitencentra (gezondheidscentra en sociale centra) met elkaar kon verbinden en onze jongeren in staat kon stellen deze centra te bereiken. Een toverstaf genaamd “Ethias” stelt ons in staat om verder te gaan op de weg van de psychosociale wederopbouw in onze gemeente.

Une baguette magique nommée «Ethias» nous permet d’avancer sur le chemin de la reconstruction psychosociale de notre commune.

Etienne Vendy

Voorzitter OCMW trooz

De sociale taxi wordt de kers op de taart van de krachtige samenwerking van geëngageerde partners en de dynamische regie van het OCMW in de strijd tegen gezinsarmoede en gezondheidsongelijkheid.

Katty Creytens

Jurylid - Netwerk Tegen Armoede ‘’