Ethias aanwezig op de Klimaatdag van VVSG

Verslag Klimaatdag VVSG

De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten, kortweg de VVSG, organiseerde op 2 mei een heuse Klimaatdag. Op de oude mijnsite van Heusden-Zolder, die werd omgebouwd tot een prachtig complex van zalen en lokalen, gaf keynote speaker prof Wim Thiery een boeiende uiteenzetting over de impact van de klimaatverandering op het leven van onze kinderen.

Daarna begon een bijzonder druk programma, met verschillende werkbezoeken rond energie, ontharding, circulariteit en nog veel meer. Maar dat was niet alles: in liefst 24 sessies konden de deelnemers beleidsmedewerkers van de Vlaamse steden en gemeenten - inspiratie opdoen over een breed spectrum aan onderwerpen. Zo waren er sessies over waterstof, warmteplannen, fietsverkeer, de renovatiestrategie en nog veel meer.

Johan Klaps, ons Head of Direct Network Flanders, presenteerde het klimaatplan van Ethias, dat met veel bewondering onthaald werd. In openbare aanbestedingen wordt hoe langer hoe meer aandacht besteed aan ESG-criteria en het is ondertussen wel duidelijk dat Ethias daarop bijzonder goed scoort. Zo zie je maar dat al die aandacht voor ons ESG-beleid niet alleen goed is voor moeder aarde, maar ook voor onze commerciƫle resultaten. Van een win-win gesproken!

Daarna kreeg Johan nog de kans om Madaster voor te stellen, een tool om de milieu-impact van gebouwen te berekenen. Verstandiger en duurzamer bouwen kan immers maar als je de impact van je keuzes goed kan berekenen. Ook hierbij waren de oren van de toeschouwers gespitst.

De 580 deelnemers, waaronder een ruime Ethias-delegatie, konden tussen het drukke programma gelukkig ook terecht voor een hapje en een drankje. Een bijzonder geslaagde, inspirerende dag werd op die manier afgesloten met een netwerkmoment in de prachtige hal van Watt17.