Overstromingen in de Voerstreek: snelle bijstand verzacht het leed

De overstromingen

Op 17 mei werden de provincies Limburg en Luik, en in het bijzonder de gemeente Voeren, getroffen door bijzonder hevige regenval. De rivier Berwijn trad buiten haar oevers en vele gebouwen stonden in een mum van tijd onder water.

En dat mag je letterlijk nemen. Sommige kelders stonden tot aan het plafond vol met water en smurrie; in andere woningen stond het water zelfs een meter hoog op het gelijkvloers.

Voor de slachtoffers is dit bijzonder traumatisch. Daarom heeft Ethias een procedure uitgewerkt om in zulke omstandigheden niet gewoon bij de telefoon of mailbox te zitten wachten tot de schadeaangiftes binnenkomen.

Onze inspecteur en schade-expert ging zaterdag onmiddellijk ter plaatse. Ondanks dat er slechts één telefonische schademelding was binnengekomen, bezochten zij alle klanten en zorgden voor een inventarisatie van de schade.

Daardoor konden de slachtoffers zich focussen op het opruimen van hun woning. Het maakt het niet leuker, maar tenminste werd hen het papierwerk bespaard.

Wist u trouwens dat we indien nodig met het Ethias Mobile Office zelfs ter plaatse kunnen komen? Het mobiele kantoor is uitgerust met een internetverbinding. Een multidisciplinair team van adviseurs en inspecteurs reist dan mee om onze klanten (particulieren, collectiviteiten, bedrijven) te helpen. Nabijheid als u ons nodig heeft, daar is het Ethias om te doen!