Ethias, Net Zero onderneming tegen 2050

Onze gebouwen voldeden niet meer aan onze huidige behoeften en aan de ambities van ons energiebeleid: ze waren duur in onderhoud en niet altijd aangepast aan de nieuwe manieren van werken.
Hasselt
een grondige renovatie

Op 3 december hebben we onze volledig gerenoveerde zetel in Hasselt in gebruik genomen. Na 40 jaar trouwe dienst was het emblematische glazen gebouw aan de Prins-Bisschopssingel toe aan een volledige renovatie om het aan te passen aan de huidige normen inzake energiebesparing en aan de nieuwe manieren van werken (homeworking...). :

  • Het gebouw heeft een BREEAM-certificaat Very Good.
  • Het glas van de gevel is vervangen door hoogrendementsglas.
  • We installeerden een verwarmings- en koelingssysteem via geothermie (koolstofvrij, dus).
Hasselt
Liege
Luik
naar Rives Ardentes

Eind 2024 verhuist al het personeel van het hoofdkantoor naar een nieuw koolstofneutraal gebouw. De belangrijkste kenmerken van het gebouw zijn:

  • Een geoptimaliseerde indeling die de efficiëntie, flexibiliteit en wendbaarheid bevordert
  • Een optimale oppervlakte van 15.000 m² die de nieuwe “ways of working” omarmt (homeworking)
  • Een BREEAM-certificaat* (Very good/excellent)
  • Een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en wagen
  • Voldoende beschikbare parkeerplaatsen

 

Brussel
voor nog meer ontmoetingen

In juli 2021 heeft de Ethias-groep (Ethias en NRB) haar intrek genomen op de 7e en 8e verdieping van het Spectrum-gebouw met 1530 m² aan vergaderzalen, receptieruimten en deelkantoren.

Het gebouw is ideaal gelegen langs de binnenring. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (metrostation Madou), met de auto (publieke parkings) of met de fiets (beveiligde parking). Het gebouw is een echte blikvanger en heeft een uitstekende energie-efficiëntie.

Deze nieuwe locaties ondersteunen onze wens om dicht bij onze klanten te staan. De 3 zetels zijn goed bereikbaar en aantrekkelijk om er vergaderingen, seminaries en opleidingen te organiseren. Naast de zeer goede energieprestatie zijn de gemakkelijke bereikbaarheid en de faciliteiten voor elektrische voertuigen en fietsers troeven van deze gebouwen.

Hasselt
*BREEAM: Building Research Establishment Environmental Assessment Method, of de methode voor het evalueren van de milieuprestaties van gebouwen