CertiFlex Pensioen - Pensioensparen

Verdeeld door Ethias NV, voor rekening van Integrale

 • Tak 21 - CertiFlex-8Verdeeld door Ethias nv, voor rekening van Integrale

  • -   Het herstelplan dat Integrale aan de Nationale Bank van België heeft voorgelegd werd niet aanvaard. Integrale had tot 27 oktober om te reageren op deze beslissing. Op 10 november 2020 heeft de Nationale Bank besloten om een speciale commissaris aan te stellen die op 12 november van start is gegaan.
   De hoofdtaken van deze commissaris bestaan uit het geven van richtlijnen en het voorstellen van oplossingen in het proces van het verkrijgen van participaties in de vennootschap of haar activiteiten. Deze commissaris beschikt bovendien over een reeks van privileges zoals het zich verzetten tegen besluiten of toestemming vragen voor bepaalde transacties.
  •  
  • -   Gezien de rekening in discontinuïteit werden afgesloten, heeft Integrale een negatief resultaat voor 2019 moeten noteren. De geldende wetgeving verbiedt de toekenning van een winstdeelname wanneer het technisch-financieel resultaat negatief is zodat de Algemene vergadering heeft moeten beslissen geen winstdeelname voor 2019 toe te kennen. De winstdeelname voor 2019 in uw contract CertiFlex werd rechtzet. Een gecorrigeerd jaarlijks overzicht werd u per post overgemaakt.

  Meer informatie kan u terugvinden op de website van Integrale : https://www.integrale.be/nl/pers-media

   

   

Belastingvermindering afhankelijk van het fiscaal systeem dat u jaarlijks kies.

 

belastingstelsel  belastingvermindering bedrag
990€ 30% 297€
1270€ 25% 317,50€

* de keuze van het belastingstelsel van € 1270 moet elk jaar expliciet worden aangevraagd. Anders worden bedragen van meer dan € 990 terugbetaald en wordt het belastingstelsel van €990 toegepast.

Geen wettelijke taks van 2%. 

De fiscale voordelen zijn cumuleerbaar bij onderschrijving van een CertiFlex Pensioen en een CertiFlex Fiscaal.