Dekt uw reisverzekering álle vakantiepech?

Dekt uw reisverzekering álle vakantiepech?
Image(s) licensed by Ingram Image
U hebt er lang naar uitgekeken en straks is het eindelijk zover: u vertrekt op reis. Yes! Relaxen op het strand óf herleven in de bergen? Heerlijk! Zeker als u alle (werk)stress kunt thuislaten. Zélfs als er eens iets misloopt. Het is dus zeker een goed idee om even te checken of uw huidige reisverzekering de situaties hieronder beschreven (voldoende) dekt. Want dát is de eerste stap naar een zen vakantie waarbij u in elk geval op beide oren kunt slapen.
Check uw (reis)verzekering

WAT ALS…

1)  … u op weg naar uw bestemming autopech hebt?

Stel: de Franse chansons klinken door de boxen terwijl u richting Provence rijdt. Tot uw motor sputtert… en uw wagen niet meer verder wil. Dan hebt u takel- en sleephulp nodig en met Car & Family Plus kan u zelfs een vervangwagen genieten. Anders riskeert uw vakantie in mineur te eindigen op de pechstrook.

 

Als u autopech hebt op weg naar uw bestemming

 Ethias Assistance Car & Family brengt u naar de garage en vergoedt uw verblijfskosten (max. € 500 of € 100/nacht) ter plaatse tot uw wagen hersteld is.

 Of we brengen u naar uw bestemming en vergoeden de kosten van de persoon die de wagen achteraf komt ophalen.

 Liever een vervangwagen? Opteer dan voor Ethias Assistance Car & Family Plus en er staat een vervangwagen (max. 5 dagen in afwachting van de herstelling van uw wagen) voor u klaar.
 

2) … u ziek wordt op reis?

Stel: u at een heerlijk gerechtje met zeevruchten die misschien tóch niet recht uit zee kwamen. En u belandt met een nare voedselvergiftiging in het ziekenhuis. Pijnlijk. Oók voor uw portefeuille, tenminste als u niet verzekerd bent.
 

Als u ziek wordt op reis

Ethias Assistance Car & Family dekt uw medische kosten in het buitenland:

 Ambulante medische verzorging: tot € 1.250/verzekerde.

 Ziekenhuisopname: € 250.000 – 500.000, afhankelijk van het type dekking.

 H/T-reis + verblijfskosten (max. € 500 of € 100/nacht) van 1 familielid om u bij te staan bij een ziekenhuisopname vanaf 5 dagen.

 

3) … u niet in staat bent om met uw voertuig naar huis te rijden?

Stel: u kan door ziekte, een breuk of een ongeval onmogelijk zelf met uw wagen weer naar België rijden. En er is niemand in uw reisgezelschap die u kan vervangen als chauffeur.

 

Als u niet zelf met uw voertuig naar huis kunt rijden

 Ethias Assistance Car & Family zorgt voor een chauffeur die uw voertuig veilig weer terugrijdt naar uw woonplaats in België.

 Het loon en de reiskosten van de chauffeur worden gedekt door Ethias, andere reisuitgaven niet.

 

4) … u vervroegd moet terugkeren wegens ziekte of overlijden van een familielid in België?

Stel: terwijl u op vakantie bent wordt uw echtgeno(o)t(e), partner, ouder of kind thuis opgenomen in het ziekenhuis. Of erger. Het laatste wat u op zo’n stressmoment wilt, zijn extra zorgen. Want u wilt zich natuurlijk 100% kunnen concentreren op wat op dat moment écht belangrijk is.

 

Als u vervroegd moet terugkeren

 Ethias Assistance Car & Family zorgt bij een onvoorziene hospitalisatie voor de terugreis van 1 verzekerde.

 Bij opname van een kind worden beide ouders gerepatrieerd..

 Bij het overlijden van een naaste tot de 2de graad is de repatriëring van 2 verwante verzekerden gedekt, inclusief een terugkeer binnen de 15 dagen.

 

5) … uw woning tijdens uw reis ernstige schade opliep en onbewoonbaar is?

Stel: u zit te genieten van een lekker glas rode wijn op een zuiders terrasje, wanneer u het nieuws krijgt dat uw woning onbewoonbaar is door een brand (of storm). Pure chaos dus. U moet zo snel mogelijk naar België.

 

Als uw woning tijdens uw reis onbewoonbaar wordt verklaard

Ethias Assistance Car & Family regelt én betaalt de terugreis van 1 verzekerde: per trein (1ste klasse) of per vliegtuig (toeristenklasse).

 

6) … uw bagage gestolen wordt?

En nu?

 

Als uw bagage gestolen wordt

 Ethias Assistance Car & Family zorgt er na 1 telefoontje voor dat u niet lang(er) zonder bagage zit.

 De vertrouwenspersoon van uw keuze maakt een valies voor u klaar met dringende benodigdheden (medicatie, kledij, …).

 Ethias zorgt ervoor dat die wordt opgehaald en zo snel mogelijk uw richting wordt opgestuurd.

Dekt uw reisverzekering álle vakantiepech?
Vertrek gerust op reis met Ethias Assistance Car & Family

U merkt het meteen: het lot is onvoorspelbaar. Bovenstaande situaties komen regelmatig voor bij vakantiegangers. Leg uw vakantieplezier dus liever niet in handen van dat lot. Ethias Assistance Car & Family is een zekerheid die u best wél in uw koffer stopt: voor onderweg én op reis. Zeker wanneer u houdt van (gemoeds)rust en ontspannen vakanties biedt Ethias u alles wat u nodig hebt om gerust op reis te vertrekken.

U hebt al een reisverzekering via uw Visa of Mastercard, zegt u? Mooi, máár: doe uzelf een plezier en lees toch even dit vergelijkend artikel over het verschil in voordelen.

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.