5 knutselideeën om uw kinderen in de paasvakantie bezig te houden

5 knutselideeën om uw kinderen in de paasvakantie bezig te houden

Reizen & vrije tijd - 19/03/2018
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email


Paasvakaaaaaaaantie! Oef, uw kroost kan een aantal dagen op adem komen. Al enig idee hoe u ze bezig gaat houden? Een vakantiekamp, een bezoek aan het museum voor natuurwetenschappen, een uitje naar de bioscoop, een strandwandeling, een verblijf bij oma en opa? Knutselactiviteiten zijn ook altijd een prima idee. En niets beter om hun creativiteit de vrije loop te laten. Komaan: haal schaar, verf en kleurpotloden boven! We beloven u uren knutselplezier!

 

1, 2, 3 … Knutselen maar!

 

#1: papieren eierdopjes

Een klassieker op de paasbrunch: hard- of zachtgekookte eitjes!

En om deze schattige eierdopjes in origami zelf te maken, hebt u alleen papier en wat behendigheid nodig. De kleuren en motieven bepaalt u zelf. Joepie!

 

Een eierdopje in de vorm van een nest voor onervaren handjes? Deze video legt het u haarfijn uit. Een eierdopje in de vorm van een tulp voor meer bedreven handen? Bekijk het instructiefilmpje!

 

#2: fun, fun, fun: een piñata!

Kinderen zijn er dol op: met een stok op de piñata slaan tot het snoepgoed eruit valt. Maar eerst moeten we er een maken. En da’s echt niet moeilijk. Zelfs de allerkleinsten kunnen helpen. Volg dit handige stappenplan.

 

Pats, een ongeluk zit in een klein hoekje!
 

De hele familie zit samen aan tafel bij oma en opa voor de paasbrunch. Het grote moment is aangebroken voor de kleintjes om de piñata in de woonkamer stuk te slaan. Uw kinderen en hun neefjes en nichtjes zijn geblinddoekt en amuseren zich te pletter terwijl ze met hun stokken in de lucht slaan … tot uw zoon per ongeluk de Chinese vaas van oma stukslaat. Oeps! Maar wees gerust, het is niet het einde van de wereld. Een telefoontje naar Ethias en uw Familiale verzekering dekt de materiële schade.
 

Knutselen tijdens de vakantie


 

#3: mikado om overal mee te nemen

Wat verf, een verfborstel en 60 grote satéprikkers. Meer hebt u niet nodig om zelf een leuk spelletje in elkaar te knutselen.

Maak dit mikadospel in een handomdraai met deze tutorial.

 

#4: een tipi voor uw indiaantjes

Woewoewoewoewoe … uw stam van onstuimige mini-ikjes loopt overal in huis te kibbelen? Dan is dit een leuk idee: bouw samen een tipi waarin ze de vredespijp kunnen roken (niet echt, natuurlijk ☺)! U kunt uiteraard uw indianentent met veren en andere talismannen versieren. 

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing!
 

#5: een insectenhotel

De tuin is een fantastisch observatieterrein voor uw kleine, aankomende ontdekkingsreizigers! Dus haal spijkers, een zaag en een hamer tevoorschijn en volg deze instructies om een huisje voor bestuivende insecten in elkaar te timmeren. Hartelijk welkom lieveheersbeestjes, bijen, hommels en vlinders!

 

© Wikimedia

 

 

 

Vond u dit artikel interessant?