Activiteiten van de school of jeugdbeweging? Enkele doe-het-zelfideeën om geld in het laatje te brengen!

Activiteiten van de school of jeugdbeweging?  Enkele doe-het-zelfideeën om geld in het laatje te brengen!

Reizen & vrije tijd - 19/03/2018
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email


Welpenkamp, trektocht met de gidsen, schoolreis op het einde van het jaar, taalkamp, een nieuwe glijbaan voor de speelplaats … Elk jaar komt dezelfde vraag terug: hoe kunnen we zoveel mogelijk geld ophalen om de activiteiten op school of van de jeugdbeweging financieel te steunen? Ethias denkt mee om u op weg te helpen: een paar leuke ideeën die twee keer niks kosten, maar veel geld in het laatje kunnen brengen.

 

Altijd paraat om de handen uit de mouwen te steken!
 

Hoe haalt u zoveel mogelijk geld op om de jeugdbeweging of school te steunen - Ethias

© Wikimedia

 

Jeugdbewegingen zijn fantastisch: kinderen maken er vrienden voor het leven en leren er vooral handig en solidair te zijn. Er is geld nodig voor tenten en proviand voor het volgende zomerkamp? Dan is het logisch dat iedereen bereid is om een goede daad te doen en vrienden en familie in te schakelen om overal euro’s op te halen.

 

Natuurlijk valt er altijd geld te verdienen met boodschappen inpakken in supermarkten, honden uitlaten, auto's wassen of grasmaaien. Maar wat ook goed opbrengt, is de verkoop van zoetigheden of huisgemaakte hebbedingen. Dat u alles met veel liefde hebt gemaakt, vertedert ongetwijfeld vrienden, familie en voorbijgangers. Bingo!

 

De klassieke formule: de verkoop van wafels, chocoladetruffels, marsepein, cupcakes, pannenkoeken, gebak, cookies, zandkoekjes, nougat, marshmallows of brownies. Uitstekend idee: u hebt weinig basisingrediënten nodig en u maakt snel een nieuwe voorraad als uw lekkers aanslaat.


Brownies maken voor de scouts, da's kinderspel – Ethias

© Maxpixel

 

Andere originele ideeën waarmee u de lekkerbekken over de streep haalt:Denk ook eens aan spullen die u voor weinig geld zelf kunt maken en personaliseren met het embleem van uw jeugdbeweging. Wat voorbeeldjes: kaarsen, kaarsenhouders, sleutelhangers, bladwijzers, koelkastmagneten, gecustomizede bloempotten, nestkastjes, gepersonaliseerde koffiemokken, buttons met grappige teksten, toffe T-shirts, herbruikbare stoffen draagtassen, natuurlijke zeep, bodyscrub,

 

We hebben voor u 5 supercoole tutorials gevonden:

 

En hoe helpt u de schoolkas te spijzen?

De vraag staat elk jaar opnieuw op de agenda van het oudercomité: hoe brengen we geld in het laatje van de schoolkas? De vereniging kan altijd rekenen op een paar goede zielen: hobbykoks om de spaghetti- of mosselavond voor te bereiden. Of goede knutselaars en naaisters om de decors en kostuums van het schooltoneelstuk te maken.

 

Een van de populairste activiteiten is zeker en vast de Vlaamse kermis! De kinderen amuseren zich kostelijk, ouders zijn doodmoe maar gelukkig. Toch? :-)

 

Lekkernijen en entertainment

De doe-het-zelfideeën van hierboven “stelen” en hergebruiken is alvast een goed begin. Want wanneer het gaat over geldinzameling is elke aanpak toegelaten!

 

Wie fancy fair of Vlaamse kermis zegt, zegt kraampjes. Kraampjes voor de hongerige magen: hotdogs, taco’s, (hartige) pannenkoeken, soep, wraps, tortilla’s, lenterolletjes, zoete of hartige minimuffins, popcorn, suikerspinnen, snoepbrochettes, popcakes, pommes d’amour … Dankzij fingerfood hebt u geen bestek nodig! Een must voor dit soort events.

 

En wat drinkt u? Een smoothie- en sapbar is een topidee voor de allerkleinsten. Nog meer fun zijn mocktails (cocktails zonder alcohol). En voor de ouders? Geen zware alcoholische dranken, want het blijft een kinderfeest. Behalve wijn en licht bier (al dan niet alcoholvrij) kunt u ook warme kruidenwijn, cider, (rode of witte) sangria, punch (zonder al te veel rum, natuurlijk!) schenken. En voorzie verder - in grote aantallen - water, frisdrank, thee en koffie. Vooral als het publiek met de auto, motor of fiets komt! Zorg er ook voor dat elk gezin zijn bob heeft, die partner en kroost veilig en wel thuisbrengt.

 

Wat de spelletjes betreft, kunt u zich naar hartenlust uitleven!

Het komt erop aan om handig te zijn met goedkoop materiaal. Daarvoor recycleert u kartonnen dozen, jute, houten planken, conservenblikken. Enkele weekends vóór het event komt u samen met de andere ouders om behendigheidsspelletjes in elkaar te knutselen, zoals ringwerpen, darts, bowling, blikgooien … Of bekijk deze ideeën voor uw Vlaamse kermis.

 

Zoekt u nog andere ideeën om de schoolactiviteiten van uw ukjes en tieners te financieren? Werp ook eens een blik op deze website met 10 voorbeelden van originele inzamelacties. Hebt u er nog niet genoeg van? Dit is hier nog een lange ideeënlijst voor geldinzamelingen.

 

O neeeeee, een ongeval op de fancy fair!

 

Bij het zaklopen valt een leerlinge en raakt ze 2 tanden kwijt. Of een vader raakt verbrand tijdens het barbecueën. Gelukkig doet u voor medische en hospitalisatiekosten een beroep op de schoolongevallenverzekering. Deze verzekering is niet verplicht maar wordt wel sterk aanbevolen! Ze dekt alle ongevallen en lichamelijke letsels die zich kunnen voordoen tijdens schoolse en buitenschoolse activiteiten, zowel binnen als buiten de school. Met kinderen kunt u niet voorzichtig genoeg zijn …

 

 

Vond u dit artikel interessant?