Koop

Koop

Woning - 13/08/2018
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Image(s) licensed by Ingram Image
 

Analyseer - Leen - Koop Verzeker

 

EN NU DE AANVALSFASE: BEZOEK, SCHAT, ONDERHANDEL

Word een pro in de evaluatie van vastgoed

Hoe kunt u een woning als leek vakkundig beoordelen? Hoe weet u of de woning gezond is en waarop u moet letten? Deze checklist vertelt u hoe u vastgoed moet beoordelen voor u tot een aankoop overgaat.

 

Hebt u er niet veel kaas van gegeten? Vraag dan hulp aan een derde persoon, zoals een aannemer, een bevriend architect of een oom met veel ervaring.

Kijk hier voor meer gouden tips.

 

Hoe schat u het bedrag van de werken in?

Alles zal afhangen van het type van renovatie dat u wenst. Hoe complexer en ingrijpender, hoe duurder. Vooral wat werkuren betreft en het type van materialen dat u kiest. Kijk hier om u een idee te vormen van de kostprijs per m2.

Maar niets belet u om zelf een deel van de werken uit te voeren, als u tenminste geen twee linkerhanden hebt ;-)

 

Word een meester in het onderhandelen

Alle strategieën zijn goed. Bestudeer eerst de marktprijs om te weten hoeveel onderhandelingsruimte u hebt.  Zet vervolgens de gebreken van het onroerend goed en de uit te voeren werken in de verf. Doe pas dan uw bod en start zo laag mogelijk. Tot slot een laatste kunstgreep om de verkoper te doen zwichten: verkondig uw maximumprijs waarover niet te onderhandelen valt. Natuurlijk verklapt u nooit uw echte budget. Kortom, leg niet meteen al uw kaarten op tafel. Blijf wel hoffelijk en vriendelijk, wat er ook gebeurt. Een fijn contact en een goed vertrouwensklimaat helpen altijd. Nog andere tips & tricks? Dan moet u hier zijn!

 

Vond u dit artikel interessant?