FR

OCMW Aubel

Project: De eerste stap

De eerste stap is altijd de moeilijkste. Daarom maakt het OCMW van Aubel zich sterk om die te zetten.

Met het project ‘De Eerste Stap’ reikt het OCMW eenzame jongeren in isolement in zijn gemeente de hand. Het wil de jongeren helpen hun plaats in onze samenleving terug te vinden en hen ondersteunen bij hun eerste professionele stappen.

Hoe? Groepsworkshops moeten een klimaat van vertrouwen scheppen en ieders zelfvertrouwen versterken.

map

‘’

Seneca, de Griekse filosoof, zei ooit “Het leven is niet wachten tot de stormen voorbij zijn, het is leren dansen in de regen”. Als Laureaat zal ons kwetsbaar publiek kunnen deelnemen aan activiteiten die tot doel hebben sociale banden te herstellen, het zelfvertrouwen te herstellen en te proberen terug te keren in het leven. Dit is een onverhoopte kans, want zonder deze subsidie zouden wij niet de mogelijkheid hebben om dit project op te zetten en op lange termijn te kunnen uitvoeren, als het succesvol is.

Raphaël Grégoire

Directeur generaal A.I

Het weven of versterken van sociale banden tussen jongeren is een essentiële stap op weg naar emancipatie. Het initiatief van het OCMW van Aubel om een voor hen bestemde integratie-eenheid op te richten die rekening houdt met de specifieke kenmerken van het sociale leven in een plattelandsomgeving, moet dan ook worden toegejuicht.

Quentin Detienne

Jurylid - Uliège ‘’