FR

OCMW Borgworm

Project: huisvesting als basis voor de algemene inclusie van kwetsbare jongeren

In Borgworm groeien veel jongeren (18-25 jaar) op in heel slechte omstandigheden. De dakloosheid en slechte huisvesting nemen toe. Wie op die manier groot wordt, loopt een verhoogde risico op nog meer instabiliteit op latere leeftijd, en bijkomende sociale uitsluiting. Het OCMW van de gemeente is ervan overtuigd dat toegang tot degelijke huisvesting de basis is om het omgekeerde te realiseren: sociale insluiting. Om die jongeren aan boord te houden, zoeken ze samen met de jeugdhulpdienst en elke jongere individueel wat ieders noden en behoeften zijn en op welke manier ze de (sociale) huisvesting hieraan kunnen aanpassen.

map

‘’

Borgworm lanceert een project voor de autonomie van kwetsbare jongeren. Binnenkort zullen er 4 huizen voor hen beschikbaar zijn. Ethias helpt om dit mogelijk te maken!

OCMW BORGWORM

De grote waarde van het OCMW-project van Borgworm is het aanpakken van onzekerheid in het kader van huisvesting, als basis voor de algemene inclusie van jongeren tussen 18 en 25 jaar met een verhoogde risico op kwetsbaarheid. Dankzij het aanbieden van tijdelijke huisvesting speelt het OCMW van Borgworm een rol van sociale inclusie door middel van huisvesting, maar biedt het ook een nuttige nabijheid door ondersteuning. Er vindt inclusie plaats en de autonomie van de jongere begint. Het zeer omvattende karakter van de benadering van het maatschappelijke fenomeen van in de steek gelaten jongeren sprak mij direct aan. Proficiat aan het OCMW van Borgworm!

Georgy Manalis

Jurylid - Brulocalis ‘’