Bescherm jezelf en je inboedel met een voordelig pakket.

Huur je een woning of appartement bij de Huisvestingsmaatschappij? Dan kan je van een aantrekkelijke prijs genieten op de woning- en familiale verzekering van Ethias.

Waarom een verzekering?

De Huisvestingsmaatschappij zorgt zelf voor de verzekering van zijn gebouwen en ook voor je huurdersaansprakelijkheid. Maar de inhoud van je woning is erdoor niet gedekt! In geval van schade door brand of groot waterlek bijv., moet je zelf een verzekering voor je inboedel hebben. Het is bovendien ook aangeraden om jezelf en je gezin te beschermen tegen ongelukjes die je onopzettelijk in je privéleven kunt veroorzaken aan anderen.

×
Huurdersaansprakelijkheid

Als huurder ben je aansprakelijk voor de schade (accidentele schade of schade die per ongeluk veroorzaakt is door brand, waterschade, storm, natuurramp, glasbreuk) die veroorzaakt wordt aan de woning die je huurt.

Jij hebt namelijk de verplichting tegenover de eigenaar om de woonst in de staat zoals je ze ontvangen hebt terug te bezorgen bij het einde van de huurovereenkomst.

×
Inhoud

Een verzekering voor de inhoud omvat alles wat zich in het gebouw bevindt en wat niet als gebouw kan worden bestempeld. M.a.w. alles wat los staat en wat zonder breekwerk kan worden verplaatst (meubels en persoonlijke zaken).

Wat bevat het Ethias-pakket dan?

We hebben de verzekering zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De 3 verzekeringen hieronder zijn in dit pakket standaard inbegrepen. Daarnaast kan je ook de optie "Diefstal en vandalisme" toevoegen:

Inbegrepen:
Inboedel

Is er schade aan jouw spullen door bijvoorbeeld een storm, een waterlek of brand? Dan betaalt de verzekering de waarde van je spullen. Bij schade aan je inboedel van meer dan € 307,18* betaal je geen franchise. Ethias is de enige verzekeraar die dit voordeel automatisch aanbiedt.

Voornaamste uitsluitingen
 • Schade aan de inhoud die zich buiten het gebouw bevindt en die niet aan het gebouw is bevestigd bij storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk;
 • Schade waarvan de oorzaak reeds bestond vóór de aanvang van de dekking.
De familiale verzekering (ook "Burgerlijke aansprakelijkheid" genoemd)

De materiële schade en/of de lichamelijke schade toegebracht aan derden (= elke persoon die geen deel uitmaakt van uw gezin) door uzelf, maar ook iedereen die tijdelijk of definitief deel uitmaakt van uw gezin, en uw huisdieren.

Stel dat je tijdens het fietsen iemand aanrijdt. Of je kind breekt tijdens het spelen bij de buren een dure vaas, dan is dit verzekerd. Hou ook rekening met een vrijstelling van € 307,18* bij materiële schade. Dat betekent dat de verzekering tussenkomt voor het bedrag boven de € 307,18. Bij lichamelijke schade valt die vrijstelling weg.

Voornaamste uitsluitingen
 • De schade van de verzekerde personen;
 • De schade aan toevertrouwde goederen;
 • De schade die voortvloeit uit de persoonlijke burgerlijke aansprakelijkheid van een verzekerde die de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt als gevolg van een opzettelijk daad.
Rechtsbijstand

Met deze waarborg geniet u rechtsbijstand, waardoor de verdediging van uw belangen wordt gegarandeerd. Stel je lijdt schade. Maar de persoon die de schade veroorzaakte, weigert je te betalen. Rechtsbijstand komt dan tussen om dit soort geschillen op te lossen.

Voornaamste uitsluitingen
 • De strafrechtelijke, burgerlijke en andere veroordelingen;
 • Schade die je oploopt in het kader van een contractuele relatie.
Optioneel:
Diefstal en vandalisme

Met deze optie verzekert u uw inboedel tegen verlies of schade door (poging tot) diefstal en daden van vandalisme. Is er bij je ingebroken en hebben ze een paar spullen gestolen, dan krijg je het bedrag van de gestolen goederen en andere eventuele schade terug veroorzaakt tijdens een inbraak.

Voornaamste uitsluitingen
 • Diefstal en schade aan voertuigen;
 • Diefstal en schade aan goederen die zich bevinden in niet-aangrenzende constructies indien deze niet op slot zijn.

Raadpleeg de infofiche en de algemene voorwaarden voor meer details over de waarborgen van de Ethias Woningverzekering en de Ethias Familiale verzekering en niet-gedekte risico’s.

Hoeveel kost mijn pakket?

Door de samenwerking tussen Ethias en de Huisvestingsmaatschappij krijg je een aantrekkelijke prijs. Toch hangt de prijs af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Hieronder kan je in 10 seconden je prijs berekenen:

Optie Diefstal

SituatieGoed om te weten
 • Als je voor de brandpolis kiest om alleen de inhoud te verzekeren, dan ben je verzekerd tot € 56.000. Als je ook de optie diefstal wil verzekeren dan kan je zelf kiezen voor hoeveel de inhoud verzekerd is : tot € 20.000, € 30.000, € 40.000 of € 50.000. De premie is altijd afhankelijk van het bedrag dat je kiest.
 • Voor de waarborg diefstal is er een segmentatie op basis je woonplaats
 • Voor de waarborg diefstal is er een prijsverschil tussen een appartement en een woning.

Vraag je verzekeringvoorstel aan

Indien je een gepersonaliseerd verzekeringsvoorstel wenst, kan dit op volgende manieren:

Spaar tijd en vraag je verzekeringsvoorstel online

Download onze PDF en mail deze ingevuld terug naar huisvestingsmaatschappij@ethias.be.

Lukt dit niet? Klik hier voor meer info.

Download PDF
Of bel ons op 011 28 28 98
of kom langs in een van onze kantoren

Onze kantoren zijn momenteel enkel op afspraak.

Vind je Ethias-kantoor
×
Oplossing PDF versturen in Google Chrome

Het is mogelijk dat in Google Chrome er moeilijkheden zijn met het invullen en versturen van de PDF.

Voor andere browsers zoals Internet Explorer, Edge, Firefox, Safari, enz. stelt dit probleem zich niet.


Oplossing voor Google Chrome:

 • Geef volgende link in de adresbalk in: chrome://settings/content/pdfDocuments
 • Zorg dat volgende instelling aan staat: