Assurance remorque

Aanhangwagen Verzekering

Ook met je aanhangwagen ben je gerust onderweg

Aanhangwagen Verzekering

Moet ik mijn aanhangwagen verzekeren?

Dat hangt af van de maximaal toegelaten massa van je aanhangwagen.
750 kg of minder?
750 kg of minder?
Wanneer de maximaal toegelaten massa (MTM) lager of gelijk is dan 750kg, heb je geen aanvullende verzekering nodig. Het volstaat om een duplicaat van de nummerplaat van het trekkend voertuig te bevestigen op je aanhangwagen. De aanhangwagen is dan automatisch en gratis gedekt door verzekering van het trekkend voertuig. 
Meer dan 750 kg?
Meer dan 750 kg?
Wanneer de maximaal toegelaten massa (MTM) hoger is dan 750kg, heb je een aparte verzekering nodig. De verzekering van je aanhangwagen moet op dezelfde naam staan als de verzekering van het trekkend voertuig. Bovendien moet je voor je aanhangwagen een speciale nummerplaat aanvragen (Q-plaat). Meer info over het inschrijven van je aanhangwagen vind je hier.

Als u een Omnium of Mini Omnium hebt afgesloten voor uw voertuig, dan is het bovendien ook mogelijk om bijkomende waarborgen af te sluiten zoals diefstal, brand, glasbreuk, …

Contacteer ons voor meer informatie.

Wat dekt de Aanhangwagen Verzekering?

Les dommages aux tiers
Schade aan derden
Goed om weten

Goed om weten

De verzekeringspremie voor aanhangwagens wordt berekend op basis van de cilinderinhoud van het voertuig en is niet onderworpen het Bonus-Malus-systeem zoals bij auto's. 

De voertuigverzekeringen van Ethias zijn beschikbaar voor mensen die legaal in België woonachtig zijn, bestuurders van een auto die in België geregistreerd is

Wat dekt de Aanhangwagen Verzekering niet?

  • De schade veroorzaakt aan het verzekerde voertuig
  • De schade van de persoon die aansprakelijk is voor het ongeval (verlies aan inkomsten, gezondheidszorg, schade aan goederen, enz.)
Al onze waarborgen en uitsluitingen kan je hier downloaden: 
0 € de franchise
Geen franchise op je BA
Interventions illimitées
Geen interventieplafonds
Schade, diefstal of aanrijding?

Schade, diefstal of aanrijding?

Geen paniek. Wij leggen het je uit, stap voor stap. 

Schrijf nu eenvoudig in

Telefonisch
Telefonisch
Maandag-vrijdag: 8 u. – 20 u.
Zaterdag: 8.30 u. – 12.30 u.
Via videogesprek
Via videogesprek
Spreek een van onze adviseurs van bij jou thuis via videoconferentie
In een kantoor
In een kantoor
Maak een afspraak in een van onze 37 kantoren

Wettelijke informatie

De Aanhangwagen Verzekering (Motorrijtuigenverzekering) is een jaarcontract onderworpen aan het Belgisch Recht dat elk jaar stilzwijgend wordt verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag wordt opgezegd.

Iedere beslissing om de Aanhangwagen Verzekering (Motorrijtuigenverzekering) te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een uitgebreid onderzoek van de infofiche en de algemene voorwaarden. Deze documenten zijn tevens gratis beschikbaar in onze kantoren.