fr

Over Ethias

Met meer dan een miljoen mannen en vrouwen die haar vertrouwen schenken en haar waarden delen is Ethias vandaag de 4de verzekeringsonderneming van het land en de favoriete verzekeraar van de Belgen (volgens een onderzoek van Reader’s Digest).

Vanuit haar sociale, maatschappelijke en ecologische bezorgdheid onderscheidt onze onderneming zich sedert haar oprichting door een streven naar en vermogen tot duurzame innovatie.

Elk van onze acties wordt gestuurd door een globale strategie die gebaseerd is op deze verantwoordelijkheid en op de engagementen die eruit voortvloeien. Dat is de reden waarom wij het Mondiaal Pact van de Verenigde Naties hebben ondertekend: de rode draad in onze MVO-aanpak.

Onze onderneming, opgericht in 1919 vanuit de mutualistische gedachte, is vandaag een groep waarvan het aandeelhouderschap bestaat uit de Federale Staat, het Waals Gewest, het Vlaams Gewest en EthiasCo.

Onze verzekerden zijn de openbare overheden, ondernemingen en particulieren met wie wij een wederzijds vruchtbare vertrouwensrelatie onderhouden.

Wij menen dat onze waarden, onze strategie, onze engagementen en onze acties gebaseerd zijn op dit vertrouwen, dat zij vorm geven aan onze resultaten en dat zij bijdragen tot het bepalen van onze marktpositie.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer