Ethias Autoverzekering

Autoverzekering

Een verzekering voor je auto aangepast aan alle motortypes

Ethias Autoverzekering
Rijd jij hybride of elektrisch? Wij ook!

Ethias beloont bestuurders die hun ecologische impact verminderen door een korting* korting aan te bieden op de Autoverzekering gedurende de gehele looptijd van je contract.

Check alles wat we voor je dekken!

3 packs om je auto te verzekeren : voor alle motortypes, de keuze is aan jou!

Elk pack biedt je een aantal vaste waarborgen. Je kan opties naar keuze toevoegen om je benzine, diesel, elektrisch of hybride voertuig nog beter te verzekeren. 
Burgerlijke Aansprakelijkheid

Burgerlijke Aansprakelijkheid

Basiswaarborg
De verplichte wettelijke minimumverzekering: dekt materiële en lichamelijke schade die je aan anderen toebrengt.
Mini Omnium

Mini Omnium

Uitgebreide dekking
Wanneer je al enkele jaren met je auto rijdt.
Omnium

Omnium

Premium dekking
Wanneer je auto jonger is dan 3 jaar en je zoveel mogelijk risico's wil uitsluiten.
Al onze waarborgen en uitsluitingen kan je hier downloaden:

Kortingen op je Autoverzekering

Afhankelijk van je voertuig, het motortype, het aantal kilometer per jaar, je rijgedrag... Er is voor ieder wat wils! 
Jonge bestuurder
Jonge bestuurder
Minder dan 10.000 km per jaar
Minder dan 10.000 km per jaar
Hybride en elektrisch
Hybride en elektrisch
€ 0 franchise
€ 0 franchise
Bonus goede bestuurder
Bonus goede bestuurder
Joker
Joker
Bon à savoir

Goed om te weten

Je kan de voordelen "Minder dan 10.000 km per jaar" helaas niet combineren met de voordelen van "hybride of elektrisch". Maar geen zorgen, bij ons krijg je altijd wat voor jou het meest interessant is!
Nog goedkoper wanneer je onze verzekeringen combineert!

Nog goedkoper wanneer je onze verzekeringen combineert!

Kies je voor een Autoverzekering, dan krijg je automatisch korting op onze andere verzekeringen. Wil je weten hoeveel het jou bespaart?

Een ongeval? Reken op de Assistance Mobility, 24 op 24u!

 
Een ongeval met je wagen? Wat een tegenvaller. Gelukkig zijn we er voor jou met gratis bijstand na een ongeval in België of het Groothertogdom Luxemburg (en tot 50 km buiten onze grenzen), en dat zonder extra kost! Assistance Mobility is geen pechverhelping. Voor pechbijstand kan je rekenen op Ethias Assistance Car & Family!
 
Bijstand of takelen van je auto na een ongeval
Bijstand of takelen van je auto na een ongeval
Gratis, of je nu in fout bent of niet.
Terug naar huis
Terug naar huis
Is je auto onbruikbaar? Geen zorgen, we brengen jou en je passagiers weer naar huis.
Vervangwagen
Vervangwagen
Voor de duur van de herstelling (of voor 6 dagen in geval van totaal verlies). Voorwaarden: je bent ben niet in fout of je bent wel in fout, maar je bent gedekt voor materiële schade door je Omnium en je laat je wagen herstellen bij een van onze erkende garages.
Schade, diefstal of aanrijding?

Schade, diefstal of aanrijding?

Geen paniek. Wij leggen het je uit, stap voor stap. 

Wettelijke informatie

De Autoverzekering van Ethias (Motorrijtuigenverzekering) is een jaarcontract onderworpen aan het Belgisch Recht die elk jaar stilzwijgend wordt verlengd, tenzij ze ten minste 3 maanden voor de vervaldag wordt opgezegd. 

Iedere beslissing om de Autoverzekering te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een uitgebreid onderzoek van de infofiche en de algemene voorwaarden. Deze documenten zijn eveneens beschikbaar in onze kantoren.

* Permanente korting op 100% elektrische wagens: de verzekeringnemer geniet een korting van 30% op de premie Burgerlijke Aansprakelijkheid alsook een korting van 30% op alle Omnium-formules, en dit gedurende de hele looptijd van het contract. Permanente korting op hybride wagens: de verzekeringnemer geniet een korting van 20% op de premie Burgerlijke Aansprakelijkheid alsook een korting van 20% op alle Omnium-formules, en dit gedurende de hele looptijd van het contract.

** Korting van 10% op de eerste jaarpremie in geval van een nieuw contract en bij een vervanging van voertuig. Deze korting is uitsluitend voorbehouden aan werknemers of leden van een Ethias partner. Deze korting is combineerbaar met onze andere lopende promoties en eveneens van toepassing voor inwonende gezinsleden.

** Permanente korting van 5%. Deze korting is uitsluitend voorbehouden aan werknemers of leden van een Ethias partner. Deze korting is combineerbaar met onze andere lopende promoties.

In geval van klacht, kan u zich wenden tot Ethias, Prins-Bisschopssingel 73 te 3500 Hasselt, fax 011 85 61 10, klachtenbeheer@ethias.be. Indien u geen voldoening krijgt, kan u zich wenden tot de Ombudsman van de Verzekeringen (www.ombudsman.as), de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel, fax 02 547 59 75.

Ethias nv, toegelaten onder het nr. 196, rue des Croisiers 24 in 4000 Luik, is een in België erkende verzekeringsmaatschappij onderworpen aan het Belgische recht. RPR Luik BTW BE 0404.484.654 – IBAN: BE72 0910 0078 4416 – BIC: GKCCBEBB.