Al je Ethias-documenten digitaal: gedaan met de papieren rompslomp

Grote mappen vol belangrijke papieren documenten: ze behoren stilaan meer en meer tot een ver verleden. Gelukkig maar, want zo een papieren archief neemt niet alleen heel wat plek in, het is ook onoverzichtelijk en bovendien slecht voor ons milieu. Digitale documenten bestonden al bij Ethias, maar dankzij onze vernieuwde Klantenzone komt de overschakeling naar e-documenten in een stroomversnelling. En daar heb jij alleen maar voordeel bij!
Je facturen? Digitaal!
Als je Ethias-klant bent voor je voertuigen (bv. auto, motor, e-bike …) heb je het vast al gemerkt: sinds dit voorjaar kan je facturen en creditnota’s makkelijk raadplegen via de Klantenzone. Da’s handig voor je eigen boekhouding, en al je facturen hou je overzichtelijk bij elkaar. Wil je je facturen op je eigen computer bewaren? Dan download je ze met één klik op de knop.
Je groene kaart? Digitaal!
De 'internationale motorrijtuigenverzekeringskaart' van je voertuig - de bekende ‘groene kaart’ - kreeg in 2020 een make-over. Niet alleen is de groene kaart nu wit, je hoeft ze ook niet meer op papier bij je te hebben wanneer je met je voertuig onderweg bent. Je bent verplicht om de kaart te tonen bij controle, maar dat mag voortaan ook digitaal, op je smartphone. Maar dan moet je die natuurlijk wél altijd op zak hebben. Waar je je groene kaart vanaf nu vindt en wat je er precies mee kan doen, leggen we je hier uit.
Alle andere verzekeringsdocumenten? Binnenkort ook digitaal!
Naast facturen en de groene kaart zijn er natuurlijk nog veel meer verzekeringsdocumenten. Je contract van je voertuigverzekering, bijvoorbeeld. Of het schadeattest na een schadegeval. Goed nieuws: heel binnenkort vind je ook al deze documenten in je Klantenzone. Handig!
Ga meteen naar je Klantenzone
Ontdek hoe makkelijk je online je verzekeringen beheert
Nog geen account? Maak ‘m nu aan
En bekijk meteen alle handige voordelen
×
×
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw antwoord.