Caravane

Caravan Verzekering

Ontspannen op vakantie met je caravan

Caravan Verzekering

Moet ik mijn caravan verzekeren?

Dat hangt af van de maximaal toegelaten massa van je caravan.
750kg of minder
750kg of minder?
Wanneer de maximaal toegelaten massa (MTM) lager of gelijk is aan 750 kg, heb je geen aanvullende verzekering nodig. Het volstaat om een duplicaat van de nummerplaat van het trekkend voertuig te bevestigen op je caravan. De caravan is dan automatisch en gratis gedekt door verzekering van het trekkend voertuig. 
Meer dan 750 kg?
Meer dan 750 kg?
Wanneer de maximaal toegelaten massa (MTM) hoger is dan 750 kg, heb je een aparte verzekering nodig.  De verzekering van je caravan moet op dezelfde naam staan als de verzekering van het trekkend voertuig. Bovendien moet je voor je caravan een speciale nummerplaat aanvragen (Q-plaat).

Wat dekt de Caravan Verzekering?

Schade aan derden
Schade aan derden
Goed om weten

Goed om te weten

De verzekeringspremie voor caravans wordt berekend op basis van de cilinderinhoud van het voertuig en is niet onderworpen het Bonus-Malus-systeem zoals bij auto's. 

Wat dekt de Caravan Verzekering niet ?

  • De schade veroorzaakt aan het verzekerde voertuig
  • De schade veroorzaakt aan voorwerpen die zich in het verzekerde voertuig bevinden, zelfs wanneer ze toebehoren aan een derde
  • De schade van de persoon die aansprakelijk is voor het ongeval (verlies aan inkomsten, gezondheidszorg, schade aan goederen, enz.)

Opties die je Caravan Verzekering nog completer maken

Wanneer je een omnium of mini omnium verzekering hebt op het trekkend voertuig, kan je deze uitbreiden met een dekking tegen diefstal, brand, glasbreuk… Deze waarborgen zijn niet automatisch inbegrepen in de Verzekering Caravan. Contacteer ons voor meer informatie.

Al onze waarborgen en uitsluitingen kan je hier downloaden :
De voertuigverzekeringen van Ethias zijn beschikbaar voor mensen die legaal in België woonachtig zijn, bestuurders van een auto die in België geregistreerd is.
0 € franchise
Geen franchise op je BA
Onbeperkte terugbetaling
Geen interventieplafonds
Schade, diefstal of aanrijding?

Schade, diefstal of aanrijding?

Geen paniek. Wij leggen het je uit, stap voor stap. 

Schrijf nu eenvoudig in

Telefonisch
Telefonisch
Maandag-vrijdag: 8 u. – 20 u.
Zaterdag: 8.30 u. – 12.30 u.
Via videogesprek
Via videogesprek
Spreek een van onze adviseurs van bij jou thuis via videoconferentie
In een kantoor
In een kantoor
Maak een afspraak in een van onze 37 kantoren

Wettelijke informatie

De Caravan Verzekering (Motorrijtuigenverzekering) is een jaarcontract onderworpen aan het Belgisch Recht dat elk jaar stilzwijgend wordt verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag wordt opgezegd.

Iedere beslissing tot het afsluiten van de Caravan Verzekering (Motorrijtuigenverzekering), moet gebaseerd zijn op een uitgebreid onderzoek van de waarborgen en uitsluitingen die zijn opgenomen in infofiche en de algemene voorwaarden. Deze documenten zijn tevens gratis beschikbaar in onze kantoren.