fr

Ethias investeert in 3 nieuwe partnerships in duurzaam vastgoed

2022_07_StratESG_3_news_partnerships_immo_durable

Ethias wil naast financiële factoren ook ESG-factoren (“Environmental”, “Social” en “Governance”) integreren in haar beleggingsbesluitvormingsproces.

Als Belgische verzekeraar wil Ethias een positieve invloed uitoefenen op de maatschappij. Om dit te bereiken heeft zij besloten om ook duurzame en verantwoorde investeringen te doen. Daarom investeert zij 16 miljoen euro in 3 nieuwe partnerships die vastgoedbeleggingen aanbieden die aan de ESG-criteria voldoen.

Vicinity: een innovatief impactfonds

Vicinity Affordable Housing Fund (“Vicinity”) wil kwaliteitsvolle, (bijna-)energieneutrale huurwoningen aanbieden en een aanzienlijke maatschappelijke en milieu-impact garanderen via een nieuw model voor vastgoedbeheer.

Vicinity werd begin 2021 gelanceerd en telt nu al meer dan 600 huurders in 235 appartementen en 11 gebouwen, voornamelijk in Brussel, en heeft verschillende projecten in ontwikkeling. Deze huurders worden in gemeenschappen georganiseerd door Vicinity, dat in elk gebouw gedeelde ruimtes voorziet (wasruimte, gemeenschappelijke ruimte, coworking spaces, gastenkamer, enz.) en 1% van de huur schenkt aan collectieve projecten die door de huurders worden gekozen.

Revive: duurzame projectontwikkelaar die je laat (be)leven

Als duurzame projectontwikkelaar laat Revive de geschiedenis van oude, industriële brownfields en verwaarloosde sites midden in de stad herleven tot groene urban hubs. Ze meten de duurzaamheid of sociale impact van hun bouwprojecten aan de hand van de “Build Massive Impact Index” of de “Revive BMI”-index. En die gaat verder dan energie, materialen en milieu. Die neemt ook betaalbaar wonen, rust en open ruimte. groen, gezelligheid en gezonde mobiliteit mee. Elk project wordt beoordeeld op 48 duurzaamheidscriteria, aan de hand waarvan de gradatie van duurzaamheid wordt bepaald en een "Revive BMI"-score wordt toegekend.

Hamsterhuren II: “sustainable real estate with real impact”

Dankzij het “hamsterhuursysteem” en een lokaal woonbeleid krijgen heel wat meer mensen de kans om een eigen woning te verwerven en zo hun toekomst te verzekeren. Met dit systeem kan je minstens 50% van maximaal 8 jaar huishuur inbrengen om een woonlening aan te gaan. "Hamsterhuren” draagt bij tot het realiseren van een groener woonbeleid. Alleen projecten die gebruik maken van energie-efficiënte technieken en gebouwd zijn met duurzame materialen komen in aanmerking. 

Ethias is zeer verheugd zich aan te sluiten bij deze nieuwe partners. Hun duurzaamheidsaanpak sluit volledig aan bij de strategie van Ethias voor duurzaam en verantwoord investeren. Op die manier steunen we lokale actoren die een positieve invloed willen hebben op maatschappij én milieu.” Alain Flas, Ethias Investment Manager (Sustainable Investments & Fund Selection)

 

Via dergelijke partnerschappen en verantwoorde investeringen zetten we een stap vooruit naar een duurzamere samenleving!

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer