fr

8 kanszoekende Limburgse jongeren ontvangen een YouthStart- certificaat bij partner Ethias in Hasselt

2022_04_YouthStart_Vignette_FR

Acht Limburgse jongeren hebben hun eigen project en bijbehorend ondernemingsplan voorgesteld bij de Vlaamse hoofdzetel van Ethias in Hasselt. Deze kanszoekende jongeren volgden een training bij non-profitorganisatie YouthStart waarbij ze geïnspireerd werden om hun talenten te ontwikkelen en ondernemer te worden van hun eigen leven. Ethias is sinds 2018 partner van de organisatie.

Deze NEET’s (Not in Employment, Education or Training) zijn de doelgroep van YouthStart. De organisatie begeleidt hen om via een intensieve training hun passies te ontdekken en hun ondernemingszin aan te scherpen. Op de laatste dag stellen de jongeren hun droomproject voor, waarna ze het certificaat krijgen. “Gedurende acht dagen volgen de jongeren een praktijkgerichte opleiding”, zegt Bart De Bondt, CEO van YouthStart. “Gekwalificeerde trainers helpen hen om een bedrijfsidee te vertalen in een concreet businessplan. Dat stimuleert hun zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat zij opnieuw aansluiting vinden met het professionele leven.”

Ethias, partner met een gedeelde visie

In samenwerking met verzekeraar Ethias kregen de jongeren de kans om gratis aan deze doorgedreven training deel te nemen. Medewerkers van Ethias zetelden in de jury om de businessplannen te evalueren. Zo ontstond er een leerzame en directe interactie tussen de jongeren en de medewerkers van Ethias.

Syl Arnols, Head of HR bij Ethias, licht toe. “Uit recent onderzoek blijkt dat liefst 7 op 10 jongeren geactiveerd zijn na de YouthStart-training. Ze vinden een job, gaan terug naar school of starten een eigen zaak. Bij Ethias delen we de overtuiging dat levenslang leren essentieel is om te kunnen groeien op professioneel en persoonlijk vlak. Ook voor onze eigen medewerkers investeren we in opleidingen. Recent is ons Young Talent Development Program van start gegaan waarin we 22 jonge Ethias-talenten de kans geven om een uitgebreide opleiding te volgen. Zo kunnen ze het beste uit zichzelf halen en hun talenten bij Ethias verder ontplooien. We geloven bovendien dat je als werkgever kansen moet geven, maar dat het aan onze medewerkers zelf is om die te benutten. Ze zitten aan het stuur van hun eigen carrière. Het is die boodschap die we aan de jonge deelnemers van YouthStart willen meegeven.”

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer