Uw mobiele toestellen verzekeren, is dat de moeite waard?

Uw mobiele toestellen verzekeren, is dat de moeite waard?
Image(s) licensed by Shutterstock Image
Zou u uw gsm vandaag nog kunnen missen? Meer dan driekwart van de Belgen heeft er ten minste één. En in de meeste gevallen gaat het dan om een smartphone. Of kunt u ook niet zonder uw laptop of tablet? Maar liefst 64% van de Belgen surft het liefst met zijn laptop of tablet op het web. Al die toestellen hebben één ding gemeen: ze zijn niet goedkoop! Toch zijn er maar weinig mensen die het de moeite waard vinden om ze te verzekeren. Resultaat: als een van die toestellen wordt gestolen of kapot valt, hebben ze hier vaak meteen spijt van ...
107 gsm-diefstallen per dag
Bij telefoonoperatoren lopen elke maand duizenden oproepen binnen om verloren of gestolen gsm's te blokkeren. Maar dat is helaas niet de enige tegenslag die u kunt hebben met uw mobiele toestellen. U gooit uw kop koffie omver, u valt met de fiets of een van uw kinderen let even niet goed op ... Meer is vaak niet nodig om uw toestel compleet onbruikbaar te maken.
De prijs van een gerust gemoed? € 125 voor ál uw toestellen

Uw toestellen verzekeren of niet? Veel mensen zien er het nut niet van in of vinden de contracten die hun elektrowinkel aanbiedt veel te duur. En over de prijs hebben ze geen ongelijk: een verzekering voor elk toestel afzonderlijk is een hele hap uit uw budget.

Daarom is het interessant om slechts één omnium  af te sluiten voor alle gsm's, smartphones, tablets en laptops van uw gezin, en dat tegen een voordelig tarief. En voor een schappelijke prijs: 125 euro per jaar als u een Ethias Auto- of Woningverzekering hebt bij Ethias. En dan is de rekening snel gemaakt, toch? Zeker als u weet dat 24% van de smartphones die in 2017 werden verkocht meer dan 600 euro hebben gekost.

Deze klant is alvast overtuigd
Felix C. koos voor Digital Omnium van Ethias. Hij neemt zijn tablet overal mee naartoe. Maar toen hij naar de luchthaven van Charleroi reed, ging het mis. "Ik gebruik mijn tablet regelmatig als gps in de auto omdat het scherm groter is. Maar toen ik aan de luchthaven kwam, werd ik verrast door een snelheidsdrempel. Mijn tablet is van de voorruit gedonderd. Pats, scherm gebarsten!
Volgens de winkel zou het 676 euro kosten om hem te maken, terwijl ik er maar de helft had voor betaald. Absurd toch! Ik ben met mijn toestel en een attest van de winkel dat een herstelling niet meer aangewezen was naar Ethias gegaan. Voor dat attest vroegen ze in de winkel trouwens 60 euro! Ethias besloot om het toestel niet te laten herstellen en met de vergoeding kon ik een nieuwe tablet kopen. Het geld stond binnen enkele dagen al op mijn rekening en Ethias heeft zelfs de kosten voor het attest betaald. Ik moest enkel 50 euro franchise betalen."
Conclusie?

Ja, uw mobiele toestellen verzekeren is echt de moeite waard. Met Digital Omnium van Ethias bent u beschermd tegen alle kleine ongelukjes in het dagelijkse leven of tegen slimme dieven die uw telefoon uit uw zak of tas komen stelen. De verzekering kan natuurlijk nooit de emotionele waarde van de foto's op uw toestel vergoeden, maar zo bent u tenminste niet alles kwijt!

Wist u dit al?

Een derde van de verzekerden deed al eens een beroep op zijn Digital Omnium. Bij 80% ging het om materiële schade en bij 20% om diefstal. In meer dan acht gevallen op tien werd de schade gedekt. Van een opluchting gesproken!

De voordelen van Digital Omnium in één oogopslag?
Deze tabel vat alles voor u samen.

 

Voordelen Digital Omnium
Niet vergeten!
 • Bescherm uw toestellen met een hoes en een screenprotector.
 • Gebruik alleen toebehoren van de originele fabrikant.
 • Laat opgeladen apparaten niet in het stopcontact zitten zodat ze niet oververhit raken.
 • Zet en gebruik uw toestel altijd op een vlakke ondergrond.

En denk hier ook aan:

 • Bewaar uw aankoopbewijzen.
 • Noteer het IMEI-nummer van uw smartphone.
 • Maak regelmatig een back-up van uw gegevens.
 • Laat uw toestel én uw simkaart blokkeren bij diefstal.
 • Vraag aan Card Stop om de bankapp op uw gestolen toestel te deactiveren.
 • Doe binnen de 24 uur aangifte bij de politie.
 • Bezorg ons uw aangifteformulier binnen de vijf dagen.
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.