Fabels over geld besparen in je woning

Fabels over geld besparen in je woning
Image(s) licensed by Ingram Image

Om je energie te steken in wat echt telt, hebben we een reeks valse beweringen op een rijtje gezet. Ze zullen je dus helaas geen enkele euro helpen besparen. Zoals een uitdrukking zegt: een gewaarschuwd mens ... 😊

Zet de verwarming 's nachts uit:

Het is beter om de kamertemperatuur met enkele graden te verlagen (2 à 3°) dan de verwarming volledig uit te schakelen. Je ketel moet dan opnieuw opstarten, wat veel energie vergt. 

Kies voor korte(re) programma’s: 

Het is vooral de temperatuur van de cycli die het energieverbruik van je machines beïnvloedt. Kies daarom vaker voor cycli van 30 graden als dat mogelijk is.  

Open geen ramen in de winter: 

Blijf je huis 15 minuten per dag luchten! Dit helpt om vervuiling en vocht in je huis tegen te gaan. Vergeet echter niet de radiatoren lager te zetten wanneer je de ramen opent!

Zet je apparaten in stand-by:

Als je de apparaten niet gebruikt, haal je beter de stekker uit het stopcontact. Schakel ze dus uit ‘s nachts! Jouw portemonnee en de planeet zullen je dankbaar zijn!

Sluit de elektriciteit af als je een paar dagen weggaat:

Het is de moeite niet waard voor een korte periode! Apparaten, zoals je koelkast, opnieuw opstarten kan namelijk veel energie kosten.

 

Ontdek hoe je echt kan besparen met Ethias. Ontdek hier alle kortingen op onze verzekeringen.